A czy przypadkiem 24V nie są tylko nawęglane bo można je szlifować.
Printable View
A czy przypadkiem 24V nie są tylko nawęglane bo można je szlifować.
coś z tym v6 24v musi być na rzeczy bo nadwymiar I to tylko 0.06 a II 0.12 dla porównania nadwymiar I w ts 16v to 0.25
A moze pompa oleju do bani?
mnie sie panewka nie obrocila a wal juz nie nadawal sie do szlifu...
wymiana walu i robota silnika i koniec.Syf w misce olejowej nie do pomyslenia.Poprzedni wlasciciele zostawilii zaniedbania i do tego nie spodziewana awaria
czujnika temperatury.zmienilem przy okazji pompe oleju na troche mlodsza.Pojezdzimy-zobaczymy
temperatura pracy oleju mieści się w zakresie 50 - 140*C, a termostat otwiera się przy 92*C, nawet bym powiedział, jak w każdym innym aucie, może to akurat za późno dla TSa
górną wartość da się osiągnąć, ale to trzeba być katem dla silnika i nie mieć płynu w chłodnicy
dla przykładu w 126p temperatura pracy oleju mieściła się w zakresie 90 - 120*C i żadna panewka się nie obracała :D
u mnie 1q.4 TS zawsze był niedogrzany ( moim zdaniem ), nigdy praktycznie nie osiągał 90 st.
ale ogólnie, poza spalaniem byłem z niego zadowolony. zrobił 450 tysi.
Ja słyszałem ,ale wolę tu się dowiedzieć : podobno Selenia nie jest dobra i jest duża szansa ,że owa panewka się obróci zadaje to pytanie tutaj specjalnie bo od użytkowników TwinSparka mogę dowiedzieć się coś konkretnego i merytorycznego ( osobiście nie uważam ,że te silniki to zło) piszę to jakby co :).
o olejach jest dużo w tym dziale i jest przyklejony wątek
słyszałem pogłoski o TSach, ale (póki co) nie powiem złego słowa na ten silnik, a mam AR 16201 uchodzący za najgorszy chyba :P