Alternator :mad:
Printable View
Alternator :mad:
Żarówka w światłach mijania... Wytrzymała rok i niecały tydzień, bo pamiętam kiedy wymieniałem parkę ;) Druga z parki padła w styczniu, w drodze na przegląd ;)
A moja belle wczoraj się zagotowała, zadymiła na biało. Diagnoza p. Kotowicza-uszczelka pod głowicą lub pęknięcie głowicy:(
Ukręciłem śrubę mocującą osłonę termiczną w podwoziu i trzeba było blachowkrętami z podkładką przymocować bo aluminium się utleniło wokół oryginalnej śruby.
Witam. Może nie ja sam ale bella dzisiaj postanowiła nie odpalić po dłuższej jeździe. Podpiąłem pod kompa i moim oczom ukazał się błąd p0335. Z tego co przejrzałem internety to to jest wina tylko i wyłącznie czujnika położenia wału. Ma ktoś jakieś doświadczenie w jego wymianie? Jak się do niego dostać w 1.8 TS? Może ktoś byłby skłonny pomóc? Nie chciałbym pojechać gdzieś do jakiegoś sklepu i zostać tam uziemiony na dwie godziny aż się bella odpowiednio schłodzi :P. Czy były różne rodzaje tego czujnika dla tych silników?
Czujnik znajdziesz pod rozrusznikiem. Dostęp nie za fajny, ale z kanału można dać radę.
Tyle wyczytałem ale musiałbym posiadać kanał :P
Tylko który mechanik robi do późna, żeby mi to zrobił po robocie :P
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=166493&stc=1
Taka sytuacja...
uuuu współczuję
Nie z mojej winy (Niemiec mnie pobił – a konkretnie Audi A3), więc generalnie luz. Jedyna upierdliwość jest taka, że w niedzielę lecę na drugą stronę kałuży i znając życie będą mnie nękać telefonami w środku nocy w mojej strefie czasowej...
szyba prawa strona nie podnosi się z panelu kierowcy
To mój pierwszy wpis w tym temacie więc trochę tego wymienię hehe :sarcastic:
Dziś zabezpieczając maskę w mojej 146 w ręcę została mi "podpórka" od maski, jak to przymocować? Klej będzie okej? Boję się, że to może mi wypaść podczas jazdy :P
Jak w nowszej wersji nawiewów można go bezpiecznie wyjąć? (nawiew na drzwiach od strony kierowcy) Niestety został kupiony złamany i te dwie zaślepki chodzą niezależnie a skoro wziąłem się za naprawy to chcę zrobić wszystko na raz.
Co polecacie na zerwany wydech? Alfa po podniesieniu ukazała, że koniec wydechu spadł z gumy, która była pęknięta. Jak to rozwiązać?
Znowu po miesiącu spokoju powrócił mi problem skrzypiącego sprzęgła, dźwięk przypomina stare, skrzypiące drzwi(?) tylko podczas puszczania sprzęgła
Ja wczoraj poprosilem kolege zeby po mnie przyjechal. Myslalem ze wezmie swoj samochod a on przyjechal moim. Z tylnego kola buchaly plomienie i dym, a on mowi ze cos mu smierdzi. Recznego nie opuscil :/
Na szczescie udalo sie szybko ugasic a jutro mechanik zerknie czy cos sie nie spalilo.
Jak tak buchało ogniem i dymem to niestety będzie poważny wydatek ;/ a kolega ma swobodny dostęp do Twojego samochodu ?
kratka nawiewu.. znowu...
A w mojej wariuje czujnik wstrzasowy i auto stoi i czeka na mnie do soboty aż bede w domu
Zostawilem u niego na podworku auto i kluczyki, wiec mial dostep. Mowil ze chcial sie alfa przejechac. Powiedzial ze pokryje koszt ew. naprawy wiec powiedzmy ze mu to daruje.
troche ciamajda z kolegi, w alfie przeciez jest kontrolka od recznego i dodatkowo pika buzzer ( chyba ze byl wyciszony)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=167390&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=167391&stc=1
Moja w srode przebiła magiczna bariere 200tys km, teraz tylko czekam co wysypie sie szybciej wtryski, turbo, dwumas czy dpf :cool::cool:, a na serio to przez 6 miesięcy mnie nie zawiodła zrobila ze mna 8 tys km.
A wczoraj pożyczyłem mamuśce i zwrócila mi z rysa na panelu sterowania szybami od strony kierowcy...
A moze inaczej:) myślał ze napęd na tył i taka moc ze ogień az wydobywal sie z kół:)
Haha no pewnie tak myslal :) Buzzer wyciszony a wyswietlacz szwankuje, jak to w tym roczniku. Dzis mechanik cos tam naprawil bo klocki nie lapaly po tej akcji :)
Urwałem osłonę przeciwsłoneczną :(
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=169673&stc=1
Opona do wymiany - najgorsze, że nie wiem kiedy, kaj i z kim.
Padnięty alternator... Zaliczyliśmy z Bellą pierwsze wspólne cholowanie:D
Zamówiłem dla mojej żarówki H7 Osram Night Breaker Unlimited, H1 Osram Cool Blue Intense i LED COB DRL :) Teraz tylko czekać na paczki i montować. Będzie pięknie świecić :D
To temat co zepsułeś w belli, a nie co dla niej zrobiłeś :P
Przepraszam, nie zauważyłem, już się poprawiam :P
Lusterko a dokładniej trzon lusterka się posypał podczas próby składania....
Póki co siedzi sztywno tylko w jednej pozycji w której nic nie widzę.
W weekend póki co klejenie i zostawienie lusterka na stałe - nie zamierzam inwestować paru stówek w nową sztukę.
A mi przy wymianie podświetlenia na Led wczoraj było ok a dzis już brak w zegarkach konsoli centralnej
No i tak jak sie obawiałem, magiczna bariera przekroczona 203tys km z hakiem i alfa dzisiaj zapomniała jak powinna skrzynia biegow pracowac/ ewentualnie dwumas/sprzęgło, niechca biegi wchodzic na odpalonym silniku na sucho tak, a pedal sprzegla sie twardszy zrobil i niechodzi tak plynnie. jedyny objaw jaki przed wyjazdem dal o sobie znac to na 1 przy ruszaniu z samego sprzegła telepala sie jakby padaczki dostala. koszt naprawy pewnie w granicach 2000zł znajac moje szczęście :/
:) upierdzieliłem bebechy w lewej lampie... wyrok.... 400 zł używka apropo ma ktoś może do opylenia takową ? odkupie od ręki bo na wertepach światełka latają od lewej do prawej :)
Dzisiaj nie ale w piątek się stało:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta..._28_37_pro.jpg
Co to jest???
Miska zapewne :-)
I do tego jebnieta. :p
Obstawiam pękniętą miskę