Dokładnie.
Printable View
Dobry, dzięki wielkie. Jak tylko zona nie urodzi to się pojawimy :)
Z ciekawości obejrzał bym wykres, kto go oprócz Ciebie i osoby która wgrała soft oceniał ?
Każdy robi po swojemu, juz to napisałem. Ty byc może nie masz softu tylko ktoś Ci wgrał program który "podniósł cala mape wtrysku" o kilka poziomów w gore, ZERO finezji w podejsciu do zagadnienia. A tak naprawdę kazdy samochod jest inny. Wczesniej czy poźniej może odczuć to sprzęglo lub turbo albo głowica.
Jeśli akurat masz szczęście i nie upalasz auta jak szalony, to będziesz jeździł wiele lat i nic sie nie stanie. Tego Ci życzę.
Też bym się chyba nie zdecydował na gotowca. Każdy silnik jest w innym stanie i kondycji. Dużo lepsze i bezpieczniejsze jest dostrojenie parametrów do danego silnika.
Oczywiście. Jeden 1.9 wypluje w serii 151 inny 160. To przekłada się na wyniki po strojeniu rzędu 183 lub 188 czy nawet 190 i parę. Najmocniejsza 1.9 o jakiej czytałem po strojeniu miała 202 (tylko nie pamiętam czy miała jakieś dodatkowe mody), więc jak można do każdej wgrać tą samą mapę?
Każde auto w serii ma inną moc. Do tego dochodzi inna kondycja wtrysków, turbo czy sprzęgła.
Oczywiście może być tak jak napisał SimonCT powyżej. I oby tak było, ale jak dla mnie to tylko porządna hamownia i indywidualne podejście do auta.
nie spierajcie się tak każdy robi co chce, ja robiłem w Pabianicach bo tu mieszkam, miałem dobry kontakt do tego fachowca i kilku znajomych go polecało, pojechałem więc zapytać i dał mi dobrą cenę, co do hamowni ma jaką ma trudno ale zestroił mi auto tak jak prosiłem, żeby nie niszczyło sprzęgła i 2 masy więc do jazdy miejskiej nie kręcił mi tak nisko niutów mam maks 2800-3000 nie pamiętam musiał bym sprawdzić ale to mi pasuje bo w mieście nie muszę zmieniać biegów w momencie zbyt wysokiego momentu a to dobrze wpłynie na sprzęgło, samochód widocznie mocniejszy rzekł bym że mega widocznie, co do gotowca, gdybym nie wiązał planów z Autem to pewnie bym wgrał gotowca z czystym sumieniem, a do Cinka nie jechałem bo nie szykuję auta na wyścigi i nie było potrzeby strojenia do jakiś innych elementów typu inny IC czy Turbo. Każdy musi wybrać co dla niego będzie najlepsze pamiętając, że szczególnie w 159 1.9 mamy bardzo bardzo liche skrzynie i nie możemy poszaleć :((
Oceniała mi to osoba, która hamowała mi auto. Poza tym osoba, która wgrywała mi soft robi to od lat. Wgrał mnóstwo gotowców do rożnych marek i nigdy nic się nie stało. Robi to swoim stałym klientom więc od lat monitoruje jak działa taka mapa. Sam też ma 147 1,9 16V z gotowcem wgranym kilka lat temu. I bez przesady, nie ma aż tak wielkich różnic między autami z takim samym silnikiem. Szczególnie kiedy ten silnik jest tak popularny jak 1,9 JTD. Chyba, że faktycznie macie jakiegoś rzęcha, który niedomaga. To wtedy w ogóle bałbym się wgrywać mapę.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=139994&stc=1
Niedziela IKEA godz 12:00