Temat: Spotkanie w Łodzi i inne sprawy dot. Łodzian

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Cytat Napisał SimonCT Zobacz post
    Niezła cena spowodowana jest prawdopodobnie po części brakiem hamowni, ta którą ma (drogowa) to mit.
    Nie twierdzę że jest kiepskim fachowcem. Ale dla mnie inercja to absolutne minimum.
    Dokładnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kartman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 Sportwagon

Domyślnie

Dobry, dzięki wielkie. Jak tylko zona nie urodzi to się pojawimy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bajon
    Mieszka w
    Łódź - Teofilów
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2,4 JTDm Sky View, wcześniej Alfa Romeo 156 SW 1,9 JTD M-jet

Domyślnie

Cytat Napisał SimonCT Zobacz post
    W województwie łódzkim jest jedna prawdziwa hamownia ale mam wątpliwości czy na Srebrzyńskiej warto cokolwiek robić. A już na pewno nie będą to rozsądne pieniądze.

Nie ma czegos takiego jak ciekawe mapy pod ten silnik, chyba nie oczekujesz ze ktoś wgra Ci gotowca ????

Mariuszy, kup samochód, doprowadź go do odpowiedniego stanu technicznego i dopiero zajmij się programem....
    Ja mam gotowca od roku czasu i nie narzekam. Zhamowałem Bellę po chipie i wyszedł bardzo ładny wykres. Zapłaciłem połowę mniej więc jestem zadowolony.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Z ciekawości obejrzał bym wykres, kto go oprócz Ciebie i osoby która wgrała soft oceniał ?

Każdy robi po swojemu, juz to napisałem. Ty byc może nie masz softu tylko ktoś Ci wgrał program który "podniósł cala mape wtrysku" o kilka poziomów w gore, ZERO finezji w podejsciu do zagadnienia. A tak naprawdę kazdy samochod jest inny. Wczesniej czy poźniej może odczuć to sprzęglo lub turbo albo głowica.

Jeśli akurat masz szczęście i nie upalasz auta jak szalony, to będziesz jeździł wiele lat i nic sie nie stanie. Tego Ci życzę.
    Ostatnio edytowane przez SimonCT ; 01-08-2014 o 06:26

Użytkownik Alfa i Omega Avatar adi.ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 110KM 2000r.

Domyślnie

Też bym się chyba nie zdecydował na gotowca. Każdy silnik jest w innym stanie i kondycji. Dużo lepsze i bezpieczniejsze jest dostrojenie parametrów do danego silnika.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Oczywiście. Jeden 1.9 wypluje w serii 151 inny 160. To przekłada się na wyniki po strojeniu rzędu 183 lub 188 czy nawet 190 i parę. Najmocniejsza 1.9 o jakiej czytałem po strojeniu miała 202 (tylko nie pamiętam czy miała jakieś dodatkowe mody), więc jak można do każdej wgrać tą samą mapę?
    Każde auto w serii ma inną moc. Do tego dochodzi inna kondycja wtrysków, turbo czy sprzęgła.

Oczywiście może być tak jak napisał SimonCT powyżej. I oby tak było, ale jak dla mnie to tylko porządna hamownia i indywidualne podejście do auta.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

nie spierajcie się tak każdy robi co chce, ja robiłem w Pabianicach bo tu mieszkam, miałem dobry kontakt do tego fachowca i kilku znajomych go polecało, pojechałem więc zapytać i dał mi dobrą cenę, co do hamowni ma jaką ma trudno ale zestroił mi auto tak jak prosiłem, żeby nie niszczyło sprzęgła i 2 masy więc do jazdy miejskiej nie kręcił mi tak nisko niutów mam maks 2800-3000 nie pamiętam musiał bym sprawdzić ale to mi pasuje bo w mieście nie muszę zmieniać biegów w momencie zbyt wysokiego momentu a to dobrze wpłynie na sprzęgło, samochód widocznie mocniejszy rzekł bym że mega widocznie, co do gotowca, gdybym nie wiązał planów z Autem to pewnie bym wgrał gotowca z czystym sumieniem, a do Cinka nie jechałem bo nie szykuję auta na wyścigi i nie było potrzeby strojenia do jakiś innych elementów typu inny IC czy Turbo. Każdy musi wybrać co dla niego będzie najlepsze pamiętając, że szczególnie w 159 1.9 mamy bardzo bardzo liche skrzynie i nie możemy poszaleć (
    [

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bajon
    Mieszka w
    Łódź - Teofilów
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2,4 JTDm Sky View, wcześniej Alfa Romeo 156 SW 1,9 JTD M-jet

Domyślnie

Oceniała mi to osoba, która hamowała mi auto. Poza tym osoba, która wgrywała mi soft robi to od lat. Wgrał mnóstwo gotowców do rożnych marek i nigdy nic się nie stało. Robi to swoim stałym klientom więc od lat monitoruje jak działa taka mapa. Sam też ma 147 1,9 16V z gotowcem wgranym kilka lat temu. I bez przesady, nie ma aż tak wielkich różnic między autami z takim samym silnikiem. Szczególnie kiedy ten silnik jest tak popularny jak 1,9 JTD. Chyba, że faktycznie macie jakiegoś rzęcha, który niedomaga. To wtedy w ogóle bałbym się wgrywać mapę.

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa 156 1,9jtd m-jet - wykres.jpg
Wyświetleń:	114
Rozmiar:	102.3 KB
ID:	139994  
    Ostatnio edytowane przez Bajon ; 01-08-2014 o 18:41

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Bajon Zobacz post
    Chyba, że faktycznie macie jakiegoś rzęcha, który niedomaga. To wtedy w ogóle bałbym się wgrywać mapę.
    No mogłeś sobie darować tą wycieczkę
    Niech każdy sobie robi jak chce. Jego auto

A wracając do niedzieli to o której spotkanie? Nie wiem, czy dam radę, ale może bym podjechał się przywitać.
    No i gdzie to? Parking pod IKEA?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

Niedziela IKEA godz 12:00
    Miłośnik pizzy i samochodów włoskich