Chyba chodziło o kontrolki informujące o interwencji systemów bezpieczeństwa.
Printable View
dogłębnie tego nie sprawdzałem, ale tu: http://www.fgaleasing.pl/nowosci są ciekawe dedykowane tylko dla Jeep'a. Dogłębnie, tj nie pytałem się i nei grzebałęm w regulaminach czy dla Alfy też są takie warunki, na wierzchu info brak.
Na TVP ABC (jedyna stacja którą oglądam) w reklamach coś mignęło jeszcze innym dla Jeep'a.
Nie mam już Giulietty, a w aucie którym obecnie jeżdżę jest guziczek, prócz tego tryb sport też wyłącza ESP... Giulia będzie z tego samego koncernu (FCA) i na 100% będzie miała te opcje, bo to czy jest guziczek, czy go nie ma zależy od klasy auta - Julka to po prostu niższa półka
W każdym chyba aucie da się wyłączyć ESP... nie widziałem jeszcze auta, żeby nie miał takiej opcji.
W moim GT guziczka brak, mogę jedynie asr wyłączyć. Jedyne pocieszenie że działa prawie niezauważalnie i reaguje dość późno, jest nawet w stanie przestraszyć niedzielnego kierowcę. A w sumie dość przydatny system jak się człowiek zapomni.
A nie jest tak, że przy dłuższym wciśnięciu tegoż przycisku rozłącza się ESP? (3-10 sekund).
W 159 wyłącza się cały system i zostaje tylko ABS -> trzeba wcisnąć guzik na kilka sekund.
no właśnie nie, tak "sportowe" są Alfy Romeo 156/147/GT :) jakiś hyunday i30 czy mazda ma guziczek, a one nie :)