Pakiet przegladow za free na 5 lat + 5 lat/150kkm gwarancji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Sprawdzam Twoją czujnosć Panie Miodek :))
- - - Updated - - -
Myslę że nie potrafisz zrozumieć. Nie nazwałem Cie nudziarzem więc wyluzuj. Samochód stworzony na tor jeździ codziennie po bułki i do pracy - czy to nie jest nudne dla Ciebie - do takiej jazdy wystarczyłoby Ci 1.6.
Kwintesencja dyskusji na tym forum. Ponad 100 stron biadolenia o wyjątkowości alfy i dlaczego ludzie decydują się na AR. O wrażeniach z jazdy, prowadzeniu, osiągach itp itd tylko po to aby ta sama osoba co się nad wrażeniami z jazdy tak spuszczała stwierdziła, ze Hothatch czyli auto z definicji łączące praktyczność i sportowe osiągi, które jest stworzone do jazdy po pułki jak i do jazdy na tor jest nudne bo na co dzień wystarczy 1.6... straciłem wiarę w miłośników AR :)
https://www.volkswagen.pl/pl/oferty-...rzegladow.html
Nie za darmo, na 4 lata, maksymalnie 120 tys., nie widzę nigdzie informacji o wymianie klocków na przykład (czy też serwisie klimatyzacji) - jesteś jakimś wyjątkowym klientem?
Kwintesencja wszystkich HH - kupić droższą wersję modelu z dużą moca i używać go jak zwykłe 1.6. Jedź tym samochodem na tor i poczuj adrenalinę!!! Kupiłes ten samochód żeby jedźić od swiateł do swiateł i cieszyć się że objeżdżasz zwykłe samochody czasami jakiegos pryszczatego małolata w zdezelowanej BMW?
Nagle okazuje się, ze w codziennej jeździe prowadzenie nie ma znaczenia bo wystarczy 1.6 i tylko na torze poczujemy adrenaline. To po co te karbonowe wały i rozkład 50/50 w sedanie czy suvie, którym pewnie mało kto podejdzie na tor? Ile razy byłeś swoją 147ką na torze, ze podniecasz się jej prowadzeniem? Ja swoją byłem. Jesteś zwykłym fanatykiem jeden słusznej marki, który nigdy nie wychylił i pewnie nie wychyli nosa po za obręb marki z obawy o to, ze zawali się jego światopogląd i ideologia, dlatego kończę dyskusje z tobą bo nie jesteś fanem motoryzacji, a fanem czegoś co sobie sam ubzdurałeś :)
Człowieku umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy Ja komus zabraniam jeździć po bułki HH'em? Ciekawe po co każdy test HH jest robiony na torze a nie w normalnej jeździe po miescie? Po co komus taki samochód jak nie wykorzysta nigdy jego potencjału? Jak logicznie mi odpowiecie to już nic więcej nie napisze.
Żeby Cię ściskało, ze nudziarze jeżdżą 300konnymi HH po bułki, a Ty miłośnik prawdziwej motoryzacji bujasz się 1.6 marząc o busso do remontu :)
Człowieku w swoim życiu prowadziłem wiele aut i jakos nic mi się nie zawaliło. Widać że z Twoją psychiką jest cos nie tak bo ciągle nawiązujesz to okreslenia "fan motoryzacji" - jak TY nim możesz nie być przecież masz HH :) Zakompleksiony z Ciebie człowiek i dlatego masz taki a nie inny samochód żeby połechtać swoje ego.
Połechtać ego Renówką? Twoje wypowiedzi coraz bardziej mnie bawią :lol:
Dokładnie 311KM 460NM do jazdy po bułki. Mocno piecze?
P.S. Do ilu się można chwalić bo ty masz wpisane 120KM?
Pertyn testował i i30N i Type-R na ulicy. Hyundaiem nawet po jakieś warszawskiej dziurawej drodze przejechał o ile dobrze pamietam filmik. I chwalil ten wóz i jego zawias jako kwintesencje tego czym jest HH - samochodu którym można i pojechać po dziurawej drodze po bułki i zrobić wypad na tor.
Co do mojego wyboru powinieneś zapytać dlaczego zdecydowałem się kupić nowy samochód, bo jak zdecydowałem o zakupie nowego wozu to na oku miałem Abartha, ewentualnie MiTo QV, o Kii nawet nie myślałem. Kupiłem nowe bo miałem dość pakowania kasy w studnie bez dna jaką jest stary, używany samochód. A samochodu potrzebuje na codzień więc dalsze babranie się z AR odpadało.
Otomoto ostatnio wrzuciło wideotest używanego Rs'a. Mierzyli nawet głośność wewnątrz auta podczas jazdy, pakowali walizki do bagażniki i UWAGA nie byli ani chwile na torze. Ale nie wymagajmy od motoignoranta aby przejrzał testy innych marek skoro on i tak wie jaka jest najlepsza ;)
No czyli popatrz przetestowali HH jak zwykłe jedenszesc zamiast jechać na tor? Przecież wszystkie HH testuje się ponoć tylko na torze :)
Twierdzisz, ze HH nadają się tylko na tor i normalna jazda nimi jest bez sensu, bo nie wykorzysta się możliwości.
Więc skoro tak uważasz, to powiedz mi, gdzie Ty wykorzystujesz możliwości swojej AR? Jak się tutaj starasz każdego przekonać, to są auta ze sportowym duchem, sercem itp. itd. Więc swoją jeździsz po bułki zahaczając po drodze o tor?
Widać w tej dyskusji, że Ty jeden wiesz, co kto ma robić ze swoim autem... Dobrze, że uświadomiłeś Pływaka, że wcale nie może się cieszyć jazdą swoim autem, bo jest po prostu za szybkie i za mocne...
Jak zastanawiałem się czy brać Abartha czy nie to widziałem filmik na YT z rajdu po Nurburgringu. VW Up! :D Tutaj każdy by uparcie twierdził, że jadąc Up! nie można się cieszyć prowadzeniem bo to wóz najwyżej dla madki z bombelkiem. Facet w tym Upie miał tyle radochy z jazdy a z tego co mówił jeździ na tor często i chętnie, wóz był seryjny, że w życiu bym go nie posądził ani o brak przyjemności (zmuszał się pewnie) ani o brak umiejętności.
Tyle mniej więcej warte są opinie tutejszych speców od jazdy dla przyjemności i wyczynowego prowadzenie. Rzecz jasna jeżeli ktoś spróbował i mu się nie podobało, uznał że taki wóz nie dla niego: rozumiem, szanuje. Każdy ma własne wymagania. Ale na zasadzie nie bo nie?
Pisał, ze lata tym po krętych wiejskich drogach i on może czerpać przyjemność z jazdy inni nie ;)
Bo ja głupi jestem mało, ze podniosłem w za mocnym i za szybkim aucie moc o kolejne 25% to właśnie jestem na etapie szukania czegoś szybszego i mocniejszego... to dopiero będzie nudne auto ;)Cytat:
bo jest po prostu za szybkie i za mocne...
Jedyną wersją Megane stworzoną na tor jest wersja Trophy-R (brak kanapy, gwint, pasy szelkowe itp) wszystkie inne to auta w 100% nadające się do codziennej jazdy i przede wszystkim do tego zostały stworzone. Świetne prowadzenie na torze to tylko dodatek w HH ale ty nie możesz tego pojąć bo nigdy takim autem nie jechałeś i będziesz przekonywać tych co jechali, ze i tak wiesz lepiej...
No ale jak bez sensu? Trzeba specjalnie kupić Megane 1.6 na codzień i RS aby sobie raz na jakiś czas na tor pojechać? Bez jaj.
I co sądzisz o tych co kupują ferrari do jazdy po bułki? A takich jest sporo więcej niż tych kupujących do jazdy na torze. Nudziarze? Powinni kupić Alfe 1.6? A na torze w Poznaaniu jeździłem swoją Alfa 147 ;]
Najpierw mi planujesz co powinienem kupić, a teraz jeszcze będziesz mi planował co zrobię, a co nie? Zaczynam sie o Ciebie obawiac bo to jakaś mania chyba jest :D
Mogłeś kupić Giuliettę QV, wtedy to by miało sens i nie musiałbyś jeździć na tor aby mieć radość z jazdy :D
Chciałem QV ale ostatecznie przegrała z RSem :)