rany ale ladna!!:eek::eek:
zmieniam zdanie, chce niebieska!! zbieram kase!!:cool:
Printable View
Pytalem sie ich o tlumik do 166, 275e z montazem. Wiec ceny maja rewelacyjne. Przy okazji mozna zmienic mape w kompie i dolozyc ze 12 konikow:) Ja bym chcial taki zeby rury byly po odbydwu stronach. To jest Mondeo ktore mialem do tej pory i tak chcialbym zeby to wygladalo w Alfie :)
Załącznik 61919Załącznik 61920Załącznik 61921
Tak w ramach informacji to Mondeo wazylo 1200 kg:) do setki 7,2 realnie 8 :) 200 kucy, na 2 biegu do 100km/h. Rozpedzilem sie nim do 235 oczywscie na niemieckiej autobanie pod Balbriggan;) Co ciekawe to auto mialo licznik z certyfikatem Policyjnym, pokazywalo predkosc co do jednego km! Nawet mam zdjecie z numerem. Niestety koszt utrzymania 2 lub 3 krotnie wyzszy niz Alfy Romeo, pol roku szukalem przegubu ! Fajna fura na zloty ale spalanie min 15 ;) jak delikatnie sie gazu dawalo;)
Załącznik 61922
- - - Updated - - -
Niestety to tylko grafika komputerowa ale fura niezle zrobiona. Jakby ktos taki bodykit zrobil to bylby to hit ! Ja biore zółta;)
I jeszcze jedna historia. Wracalem raz kiedys tym Mondeo z Belfastu. Oczywscie nie za wolno. Patrze w lusterko ze ktos tez ostro popiernicza no to ja gazu oczywscie ! A co mnie bedzie jakis ciec wyprzedzal! Tak przy 190 jak juz zaczolem dobrze go odstawiac to on wlaczyl syrene. Okazalo sie ze to Garda! Nie mogli mnie dogonic ;) Na szczescie to bylo na terenie GB a Garda byla z Irlandii wiec tylko wystawili reke zebym zwolnil. Ale uwierzcie ze mi sie cieplo rozbilo. Jakby to bylo w IE to bym siedzial na dolku przez 24 i na pol roku do 2 lat stracil prawko!
Coś nam forum ucichło..
- - - Updated - - -
No więc w czwartek upchnołem mojego JTD-ka i szukam kolejnej piękności pojechałbym dzisiaj obejrzeć V-kę ale jakiś inteligent dodał ogłoszenie a nie podał numeru niestety, poszła wiadomość noi czekamy:) Bo kryzys z Bellami w NI jak narazie, musze zajrzeć na alfaowner chyba :)
No to zeby cicho nie bylo ;)
Nastepna misja wykonana w 98% - Przednia i tylna zawiecha nowa ( wachacze, laczniki itp.) - jutro geometria i bedzie 100%
A jesli ktos bylby zainteresowany to znalazlem dzisiaj na szrocie 147 04 1.6 z malym przebiegiem poza lewym rogirm - bum - w stanie idealnym, Bedzie do rozbiorki szla po wyklarowaniu sytuacju z ubezpieczalnia pod koniec tego lub poczatek przyszlego tygodnia.
Z rzeczy wartych zainteresowania:
Czerwone skory- igla stan
fele 17" - 2 obony nowki, dwie 50% - fele bez zadnej rysy
I wiele innych - ja biore kiere ;)
- - - Updated - - -
A tak przy okazji kto sie wybiera????
http://italiancarclubireland.com/icc....php?f=3&t=229
Jesli chodzi o mnie
Zender, boki i tyl zmontowany, przod musze lekko podmalowac. Fele dzis beda u mnie, moze znajde opony to kupie i zaloze:) Sprezyny juz mam ale na chwile obecna brak amortyzatorow, chyba pozbieram na Koni FSD bo Koni Str.t nie sa dostepne tzn trzeba czekac 4 tygodnie. Do wymiany jest sprzeglo, swiece, wahacze, z przodu wymienie, a z tylu zaloze nowe gumy, bardzo fajna cena http://www.strongflex.vot.pl/ Wszystko kwestia czasu i funduszy niestety;)
Jak zaloze fele i przedni zderzak to wrzuce fotki na forum:)
- - - Updated - - -
Ja chyba bede w sumie to nie mam za wiele do roboty wiec chetnie przyjade. Ktos jeszcze jedzie od nas ? Fajnie by sie bylo spotkac, pogadac.
Udalo mi sie dzis zlozyc ten filtr wkoncu bo mialem masakre generalnie. Pabloilala - Dzieki za gumki;) przydaly sie. Zamknalem fitr w tej oryginalnej obudowie ! troche musialem kombinowac i pare rzeczy polamac ale udalo sie, nawet kabel od przeplywki mi tam wszedl do srodka. Zobaczymy jaka bedzie roznica i czy wogole bedzie;)
Fele przyjechaly, byly tak ochydnie brudne ze 2 godziny je mylem i nie zdazylem po opony:( ale wygladaja zarabiscie i sa bardzo lekkie. Moze ktos ma opony 18 na sprzedaz ?
Podrzuce ci na priva:) Zastanawialem sie dlaczego swiece do Alfy sa takie drogie, jednym z powodow moze byc to ze jedne ze swiec NGK ktore pasuja do 2.0 pasuja tez i tylko do Ferrari 355 chyba z 82 roku;) W PL krzykneli mi 115 zl za jedna swiece ! powalilo ich totalnie.
Wiec jak bedziecie kupowac swiece to mowcie ze do Ferrari! 355:) Lekki lansik w sklepie samochodowym nie jest zly, no nie;)
Fele na samochodzie :) Zdjecie nizej:) Zdecydowanie brakuje gleby z przodu no i tego nieszczesnego zderzaka. Ale napewno nie zaloze Bisteinow B8 bo chyba mi zeby powypadaja;) Juz na 18 jest odczuwalnie twardo i co fajne, nie buja tak bardzo, 16 to jednak za male kolka do takiego ciezkiego auta. Brakuje jeszcze spojlera na klape z tylu niestety ale mozna kupic podrobe tutaj - http://www.shop.autods.net/ Nie tylko do 166 ale do innych Alf tez maja body kity:) Jutro robie zderzak, sam go pomaluje, ciekawe jak wyjdzie:P Pojawil sie tez problem z podniesiem auta ! Musialem najechac na drewienka zeby koles mogl wcisnac podnosnik, ciekawe jak bedzie ze zmiana kola w razie zlapania gumy.
Załącznik 62924
fifthgear
no no, slicza!
do mnie juz ida czesci na nct! jesli przejdzie test to tez mysle o nowych kapciuszkach na jesien !:o
podpinalem tego zapasowego ics, dziala bez zarzutu! gdyby nie to ze brak w nim tel strzelil bym podmianke z moim!
przy okazji- szukam "doktora/magika" do ICS!
kilkakrotnie rozkrecalem i jedno zlacze na tasmie nie trzyma, przyokazji pewnie nowy softwear bo pokazuje magiczne liczby na kompie!!:P:D
Dzieki:)
Przy okazji zmiany opon okazalo sie ze mi prawe kolo chodzi na boki?! nie gora dol tylko prawo lewo, co to moze byc ? Jutro porozkrecam zobacze, mam nadzieje ze to nie zwrotnica:(
Daruj sobie telefon;) Jak ci ten nowy ICS dziala bez zarzutu to po co sie meczyc. Chyba ze ten nowy pokazuje ci jakies fajerwerki tez ? Nie mozesz podmienic telefonu ? Jak porzebujesz cos polutowac to ja moge pomoc.
Te drewienko bym od ciebie wziol, dalbym ci moje srebrne obramowanie? Do murzyna juz chyba nie pojade bo jak zobaczy nowe fele to sie wkurwi;) Musialbym kogos poprosic zeby mi kiere zdjol od niego.
Opony zalozylem uzywane oczywscie ale w bardzo dobrym stanie i Continetale Sport 2 wiec calkiem niezle, wszystkie 4 takie same. Jak ktos chce to podam namiar na warsztat w Dublinie gdzie maja badzo dobre opony. Najtaniej nie jest ale maja tylko dobre gumy. Bylem w innym to mi chcieli wcisnac jakies gowno totalnie zjechane na bokach i kazda inna!
moze moj elektromechaniorotechnik ;) to ogarnie - bedziesz na rejonie to daj znac
- - - Updated - - -
Wyglada zacnie!!!!
A co do luzu to moze byc koncowka albo przekladnia niestety. Ale jesli masz wybite dolne wachacze tez moze tak sie dziac
- - - Updated - - -
No i wlasnie udalo mi sie booknac NCT na jutro (dzisiaj ;) ) Wieczór - no chyba nie ma opcji zeby nie przeszla :):):)
kolo na boki??
KONCOWKI DRAZKA, do mnie juz ida dwie! spoko drewno zostaje dla ciebie!
a co do ICS, to szkoda mi tego tel,:(! jak nic nie wymysle to wloze tego bez!
No i NCT oblane
Spaliny - CO 28% powinno byc 20% - katalik do wymiany
Przyczepil sie tez do BIALYCH LED`ow z przodu i do tego ze rozporka zaslania nr nadwozia - grzecznie odebralem swistek i poszedlem sprawdzic - jak sie schylic to wszystkie numerki widoczne.
Polecialem nazad do goscia i mu tlumacze ze widac i ze ledy sa biale a nie niebieskie (takie same jak w podswietleniu tablicy do ktorych sie nie przyczepil) i zapytalem czy pokryje mi koszty podwojnego ustawiania geometrii (po zdjeciu i zalozeniu rozporki) - a on na to ze nie moga byc ledy tylko zwykle zarowki i ze go sprawa moich wydatkow nie obchodzi i trzasnal mi okienkim przed nosem.
Jak dostalem cisnienia otworzylem sobie drzwi do ich kantorka i zwyzywalem go od leniwych s*********, z****** itp bo mu sie schylic nie chce zeby dokladnie VIN sprawdzic.
Jak to pozostalych dwoch uslyszalo to polecieli do samochodu sprawdzic powyzsze, po czym stwierdzili ze jakby nie spaliny to by mi dzisiaj NCT dali - CZYLI RACJA PO MOJEJ STRONIE :):) i najwidoczniej trzeba czasami pare fu*** zapodac zeby wygrac :):):)
mnie czeka nct w styczniu :/ mam nadzieje ze w Polsce wszystkie rzeczy naprawie i dobrze przygotuje autko ;) czesci juz mam, mechanik zabookowany ;)
Jedzie ktoś z Was do Killarney w niedziele?
No juz prawie wszystkie plany wykonane - Hamulce zalozone :)
Załącznik 63373Załącznik 63374Załącznik 63375
Zdecydowanie lepszy :D
tarcze też piękne :D
Problem emisji rozwiazany - ktos wydlubal wklad z 3 kata. Nowka zalozona i Bella smiga nawet ciutke lepiej ;)
Jakby ktos potrzebowal to w zaprzyjaznionej wulkanizacji sa oponki 215/45/17 Nexen N6000 w promocji po 75 za sztuke.
Ja na takich smigam i jest to juz drugi kpl. tego producenta i jestem b zadowolony. Mozna powiedziec ze jest to jedna z topowych marek w niskiej klasie cenowej ;)
ja niestety z nich zrezygnowałem, na mokrym tragedia, jak dla mnie ;-) Założyłem Kumho i jestem zadowolony.
Widzę że w Ie coś się dzieje między alfistami, w szkocji niestety nic. Szkoda że się z Cork-a wyniosłem.
Pozdro
Zawieszenie nówka na trw, po zmianie opon na Kumho problemu nie ma, także raczej opony, zresztą już po fakcie czytałem że mają problemy na mokrym. Wszystko zależy jak kto jeździ. Ja tam deszczu się nie boję.
Juz nie aktualne - gosciu zawolal fajne pieniazki i kupilem w calosci razem z czesciami w kolorze ktore musza byc wymienione.
Przywiezli mi ja o 18 i do 21 wszystko rozebrane i gotowe do montazu - mysle ze jutro juz bedzie jezdzic a we wtorek po VALETINGU, oplaceniu TAX-u i przelozeniu ubezpieczenia moja Piekniejsza Polowa juz ja dostanie na stale.
Takze bede mial do sprzedania ciemno-grafitowo-granatowa `04 na bialej skorze jakby ktos byl zainteresowany ;)
Ja choruje na 147, ale w tym roku już chyba nie będzie zmiany Belli. W przyszłym roku, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zacznę poszukiwania 147 po FL w wersji collezione :D
I co, ktos smiga na spocik w niedziele??