Dobry sposób na takich mistrzów kierownicy :D
http://www.youtube.com/watch?v=DZeQvGnexto
Printable View
Dobry sposób na takich mistrzów kierownicy :D
http://www.youtube.com/watch?v=DZeQvGnexto
Ja jestem, Jolu Ty musisz być nawet gdybyś miała się bardzo spóźnić... :-p
Witam!Nie wiem czy w czwartek dotrę bo na razie Alfa w serwisie.Pojechałem z powodu niedziałających spryskiwaczy i znaleziono wyciek z chłodnicy:-(Czeka mnie wymiana lub naprawa.Pzdr.
A ja jenak nie wytrzymałem i pojechałem do W-spa ze swoim grouponem... Teraz alfa się świeci :D
BTW. nie wiem czy ktoś widział, ale na grupie założyłem wątek o gokartach :) http://www.forum.alfaholicy.org/grou...100&do=discuss
Eryk, ja też oddałam Alfę do Spa wczoraj:)
Poza gokartami, zachęcam też wszystkich spotowiczów i nie tylko do wstąpienia do naszej grupy;)
Chłopaki i dziewczyny, mam takie pytanko - na spotkaniach na jakich byłem ostatnio, ktoś tam z Konstancina lub okolic pracował w serwisie. Nie pamiętam niestety nicka. Czy moglibyście podpowiedzieć kto, lub czy właściwa osoba mogłaby odpisać mi na PW lub tutaj czy jest możliwość zawiezienia tam mojej alfy ? Seliga mnie olewa i nie za bardzo gdzie mam zrobic auto w okolicy.
Nie, był młody chłopak, który właśnie w serwisie gdzieś pracował (jeśli dobrze zapamiętałem).
Do zrobienia w zasadzie wiele rzeczy... Od ważniejszych (jak wymiana elementów układu kierowniczego) po mniej ważne (w tym nawet pierdoły związane ze skrzypieniem całego samochodu) i konsultacje odnośnie paru rzeczy.
może o Michała - Złotą Rączkę Ci chodzi:):):) tymczasem jutro będziesz miał okazję z nim pogadać, na pewno pomoże:)
Jeśli masz dużo roboty to polecam Pablogarage :) - daleko, ale więcej oszczędzasz na naprawach i solidności niż wydajesz na paliwo.. sprawdzone ;)
Ew. moglibyśmy się tak zmówić, że jak ja będe odbierał swoją furę to ty zostawisz swoją, i wtedy byśmy obaj mieli transport w obie strony :D
Nie wiem czy jutro będę. Jestem na antybiotykach od tygodnia i mój żołądek wyraźnie daje zrozumienia, że ma dość ;)
No to sobie pomialem czysta Alfe :)
Niestety mnie znowu nie będzie :( jestem zawalony przyswajaniem wiedzy.
Mnie nie będzie do końca miesiąca - praca...
Zamawiamy wspólnie? http://www.forum.alfaholicy.org/cart...t&productid=17
JA niestety dzisiaj się nie wyrobię :(
No to widzę, że dzisiaj prawie nikt nie przybędzie:( chyba należałoby odwołać spot..., to może jednak ja się wybiorę...
---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:13 ----------
...na odwoływanie jest już trochę za późno...;)
na pewno ktoś przybędzie Jola:)
A może godzina przerwy w nauce nie zaszkodzi? hmm :D
No właśnie, problem jest chyba taki, że nigdy :D ale zobaczymy. A Ty będziesz?
no własnie myslę..., chyba jednak wpadnę;)
Jola, będziesz miała 100% obcności:):):)
No to jak jest spot ? bo zaraz zaczynam szukać kupy śniegu w której jest gdzieś moja Alfa :D Jola jak będziesz to Ci pokaże na żywo kamizelkę którą chcecie zamówić :)
ja dzis niestety nie dam rady, praca...
Bawcie sie dobrze i do zobaczenie niebawem.
Wielkie dzięki za miły kameralny spocik dla najwytrwalszych spotowiczów:D
Dzięki i do zobaczenia za tydzień :-)
Ustaliliście coś z kamizelkami? ;>
W przyszły czwartek planuję obowiązkowo się zjawić o ile nie będę miał za dużo nauki ale mam nadzieję że w końcu mnie się uda :D bo już tęsknie za Wami :)
Zapomniałem Jola Ci wczoraj pokazać tą kamizelkę :/
Witam!Sorry za nieobecność ale moja Alfa coś niedomaga i jestem zajęty zamartwianiem się i rozwiązywaniem problemów.Jak tylko się uporam, i jak czas pozwoli, pojawię się z pewnością.Pzdr.
Podejrzewam problem z EGR (na podstawie rozlicznych postów na Forum).Zaczęło sie najprawdopodobniej od tego, że wpadłem prawym przednim kołem w głęboką dziurę i dobiłem podwoziem:-(Od tej chwili słabo ciągnęła (tzn. Alfa:-) dołem, tak gdzieś do 2000rpm (powyżej lepiej ale czuć, że to nie to co wcześniej)Jako, że miałem naprawiać spryskiwacze reflektorów to udałem się do serwisu gdzie dodatkowo znaleźli cieknącą chłodnicę wody(rzeczywiście dołem była uszkodzona)i intercoolera (niewielki wyciek ale zawsze) + trochę oleju w przewodach (możliwe, że pojawił się po rozszczelnieniu chłodnicy?).Chłodnice wymienione i wszystko byłoby ok gdyby nie wspomniana mułowatość i jednorazowy błąd P0401.Po wykasowaniu nie pojawił się ponownie (czyli od czwartku) ale szału nie ma.Jutro oddam do sprawdzenia i ew. wymiany EGR i ew.podczyszczenia dolotu (może są zabrudzone olejem).Mam nadzieję, że to rozwiąże problem.Ale co najważniejsze...spryskiwacze działają:-)Pzdr.