Wielkie dzięki za miły kameralny spocik dla najwytrwalszych spotowiczów![]()
Wielkie dzięki za miły kameralny spocik dla najwytrwalszych spotowiczów![]()
Dzięki i do zobaczenia za tydzień :-)
W przyszły czwartek planuję obowiązkowo się zjawić o ile nie będę miał za dużo nauki ale mam nadzieję że w końcu mnie się udabo już tęsknie za Wami
![]()
Witam!Sorry za nieobecność ale moja Alfa coś niedomaga i jestem zajęty zamartwianiem się i rozwiązywaniem problemów.Jak tylko się uporam, i jak czas pozwoli, pojawię się z pewnością.Pzdr.
Podejrzewam problem z EGR (na podstawie rozlicznych postów na Forum).Zaczęło sie najprawdopodobniej od tego, że wpadłem prawym przednim kołem w głęboką dziurę i dobiłem podwoziem:-(Od tej chwili słabo ciągnęła (tzn. Alfa:-) dołem, tak gdzieś do 2000rpm (powyżej lepiej ale czuć, że to nie to co wcześniej)Jako, że miałem naprawiać spryskiwacze reflektorów to udałem się do serwisu gdzie dodatkowo znaleźli cieknącą chłodnicę wody(rzeczywiście dołem była uszkodzona)i intercoolera (niewielki wyciek ale zawsze) + trochę oleju w przewodach (możliwe, że pojawił się po rozszczelnieniu chłodnicy?).Chłodnice wymienione i wszystko byłoby ok gdyby nie wspomniana mułowatość i jednorazowy błąd P0401.Po wykasowaniu nie pojawił się ponownie (czyli od czwartku) ale szału nie ma.Jutro oddam do sprawdzenia i ew. wymiany EGR i ew.podczyszczenia dolotu (może są zabrudzone olejem).Mam nadzieję, że to rozwiąże problem.Ale co najważniejsze...spryskiwacze działają:-)Pzdr.