Oj nie nie, nie chodziło mi o Giulię w dieslu. Bleee :D Ale taką TB 200 KM wcale bym nie pogardził :cool: Diesel może nie jest zły, ale ten klekot...
Printable View
Oj nie nie, nie chodziło mi o Giulię w dieslu. Bleee :D Ale taką TB 200 KM wcale bym nie pogardził :cool: Diesel może nie jest zły, ale ten klekot...
A ja nie wiem czy specjalnie chciałbym się mieniać. Może to kwestia tego, że nie siedziałem jeszcze w dobrze wyposażonej Giulii, bo w tych co siedziałem do tej pory, w stosunku tego co mam w 159, było jakoś biednie. Nawet fotele sprawiały jakieś takie anamiczne wrażenie. Jazda jak jazda. W dodatku Giulia kompletnie z wyglądu mi się nie podoba. Nawet nie to, że brzydka. Po prostu się nie wyróżnia odpowiednio. Jak wsiadam do 159 to wszyscy widzą, że w niej siedzę. Na Giulię można nakleić zamiast AR znaczek KIA i każdy pomyśli, że tak powinno być.
Zastanawiam sie moze ktos z Was mi jakos doradzil co sadzicie o tych dwoch ogloszeniach. Oba sa z jednego komisu, roznica 5tys zl a tansza 159 ma lepsze wyposazenie niz ta drozsza. Pozdrawiam Pawel
otomoto.pl/oferta/alfa-r...a-ID6zvD5Z.html
otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zxMeD.html
Ta tańsza, mimo tego wyposażenia, ma bardziej zużyte wnętrze. Przebieg do weryfikacji.
Ta droższa bardziej zadbana, lepiej wyczyszczona, fajniejsze felgi.
Kwestia tego czy zależy Tobie na skorzanej tapicerce i ksenonach.Pamiętaj, że wersje lepiej wyposażone łatwiej odsprzedać.Mimo nieco gorszego stanu plastików pokusiłbym sie o tańszą.W tej droższej jasne welurki itd trzeba niesamowicie dbać aby utrzymać w przyzwoitym stanie. W droższej felga ładniejsza. Na upartego najbardziej podjechane plastiki można wymienić dla chcącego nic trudnego. Dokładnie sprawdź alfy z tej firmy. Ostatnio odkupiłem 159 od gościa, który nabył to auto od ,,superalfy'' Zresztą była to druga alfa którą kupił od tej firmy.Warunek był taki, że auto miało być bez przygód.Okazało się,że autko miało przygode z prawym błotnikiem przód i rantem tylnego też prawa strona.Reszta auta ok.
Jak sie zdecyduje kupic to na pewno dokladnie sprawdze.
Podbijam swoje ogloszenie, wystawiona cene moge pomniejszyc o podatek vat jesli bedzie to na osobe fizyczna !!
A co o tej myślicie ? LINK
Wyposażenie konkret (jednak z niewielu która ma wszystko to co bym chciał).
Jedyne co mogę powiedzieć to fotel kierowcy wygląda dużo gorzej od mojego a mam 278 tysięcy km w zasadzie u mnie prawie nic nie widać a tu jednak boczek jest wytarty na rancie więc myślę że spokojnie można dołożyć 200tysiecy km chyba E ktoś nosił kurtkę z papiery ściernego
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jakby ktos byl zainteresowny sprzedaje swoja 159 SW.Silnik 1.9 jtd 120km,rok prod 2007,przebieg okolo 230000.W ciaglym uzytkowaniu.Delikatnie uszkdzony blotnik i drzwi raczej do wymiany.Nie naprawiam zeby nikt nie mowil ze spotkala sie z pociagiem :D cena za auto 13200 do malej negocjacji.Zapraszam na priv lub tel 5012-208-802Załącznik 242176Załącznik 242177Załącznik 242178Załącznik 242179Załącznik 242180
Miał ktoś okazje zapoznać się z tą sztuką?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zszI6.html
Witam
Na dobry poczatek z racji ze to moj pierwszy post chcialbym sie przywitac, mam nadzieje ze zostane z wami na dluzej - ale wypadaloby posiadac Alfe :)
Swietna sprawa ze mozna podeslac i ktos cos podpowie bo mialem jechac do Tokarni, ale bazujac na waszych wypowiedzial i analizujac historie pojazdu zrezygnowalem.
Prosba o rzucenie fachowym okiem na te trzy sztuki:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-170km-skora-klimatronik-oplaty-ID6zDsaX.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-szy-wlsalon-plniski-przebiegsuper-stanpolecampieknabiala-ID6zEK0Z.html
allegro.pl/alfa-romeo-159-ti-1-9-jtd-16v-182km-i7198507549.html
w pierwszej kierownica i skóra fotela kierowcy może wskazywać na większy przebieg niż deklarowany (ale słabo to na zdjęciach widać, więc do zweryfikowania na miejscu),
w drugiej: tylna klapa dziwnie leży, maska i przedni błotnik też nie do końca spasowane idealnie + śruba z lewej lampy z przodu ma chyba ślad po demontażu
w trzeciej malowany tylny zderzak.
Pewnie ktoś jeszcze dorzuci jakieś ciekawe uwagi
super! dzieki juz cos mamy
widze kolega ze Bytomia, Ja z Siemianowic, wszedzie daleko zeby jechac tak w ciemno, takze czekam na dalsze uwagi :)
Co do drugiej, to przebieg prawdopodobny, jednak nalezy się zastanowić skąd taka cena jeśli auto z salonu PL, jeden właściciel i stan idealny. Ja w maju zeszłego roku kupując swoją SW TI tez 2011/2012 musiałem wyłozyć 41 tys. Dodam, ze sprowadzona,wersja belgijska 136 km, malowany przedni zderzak i wymieniona przednia szyba, o czym wiedziałem. Zjechałem pół Polski szukając dobrego egzemplarza i odczucia były takie : jak chcesz 2,0 JTDM,, dobry stan, rzeczywisty przebieg do 200kk i rok powyzej 2010, to bez 35k nie podchodz, TI powyzej 40. Czy to od prywatnej osoby, czy od handlarza.
Edit. "
Zapraszam na oględziny i do zakupu auta.
Model ten słynie z niezawodności i bardzo niskich kosztów eksploatacji.
Zapewniam że przyszły właściciel jeszcze długo pojeździ tym autem bez żadnych inwestycji."
Podszedłbym do tego bardzo ostroznie, bo o ile auto nie jest awaryjne, to o niskich kosztach eksploatacji to raczej mowy nie ma. Chyba ze ktoś leje olej z marketu, daje najtańsze mozliwe cześci, to moze i tak jest. Pytanie tylko, czy wtedy stwierdzenie ze przyszły wlaściciel dlugo pojezdzi bez inwestycji jest nie jest nieco ryzykowne?
Mam swoją na sprzedaż
Warszawa
2.4JTDM 200 KM 2010r sedan czarny.
Szukam sedana po lifcie super jakby byl w wersji TI, ale jestem realista i watpie bym znalazl w moim budzecie tj. 25-27 tys. aczkolwiek patrzac na oferty zaczynam sie zastanawiac...
Wersja silnikowa to diesel 2.0 aczkolwiek 2.4 tez brzmi zachecajaco.
koniecznie sw, jakby była ti to super (ale nie jest to warunek konieczny), a tak z grubsza to silnik 2,4 lub nawet 2,0 jtdm chodź zaczynam się też przekonywać do 2,0tbi jako ciekawą alternatywę, skóry, grzane zice z pamięcią ustawień, xenony, nawi + bluetooth, pdc, sensowny przebieg bo sam robię po ponad 30kkm rocznie.
To tak z grubsza. Z części rzeczy jestem wstanie zrezygnować w zależności jak bardzo się zauroczę ;-) i jaka będzie cena. Może trochę wymagania na wyrost, ale jakiś cel w życiu trzeba mieć :-)
No mam 2.0 jtdm w wersji Ti z 2010r mocno doinwestowaną itp. za 37 tyś w zaleznosci jaki klient do negocjacji mniej lub bardziej dla janusza biznesu oczywiscie mniej hehe.. Nie mam Navi, pamieci foteli szyberdachu i skladanych elektrycznie lusterek i 3 strefowej klimy, reszta wyposażenia jest :)
I co ważne 2 komplety koł 19" i 17" zimowki
Cala historia serwisowa + toco jest do zrobienia z najwazniejszych rzeczy, a to cenne uwagi :)
Nieaktualne
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zAK4x.html a co otej sądzicie?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zzMOw.html
Sanok okolice, Bieszczady :)
auto ponoć do opłat coś uszkodzona
Ciekawa propozycja - do rozważenia, jakbyś był bliżej pewnie bym od razu podskoczył pooglądać i pogadać.
Póki co skorzystam z dobrodziejstw forum :-)
Kilka pytań:
1. z ciekawości co to CI się z tym silnikiem stało ? wtryskiwacze regenerowałeś profilaktycznie czy już były wyjechane z jakiegoś konkretnego powodu
2. Załącznik 242280 z historii wiesz coś na ten temat (nie osądzam, nie wierze w tą informację bezgranicznie) ?
3. ciutkę coś ta klapa z tyłu też idealnie nie leży - co tam ?
3. masz więcej jakiś fotek ? może być na maila
4. cena - niby uczciwa z uwagi na silnik, jednak wsio pozostałe ma już tam te 212kkm. Patrze na to pod tym kątem, że jak nastukam kolejne 70-90kkm i bede chciał sprzedać, to już będzie 300kkm, a wiadomo jak ludzie do tego podchodzą (mnie bardziej interesuje stan niż przebieg). Brak dpf też się robi dla mnie lekko problematyczny, bo miewam wyjazdy na zachód, a np w dojczu już tak lekko do tego nie podchodzą jak u nas.
Nie wykluczam, że może i bym uderzył do Ciebie w jakiś weekend na oględziny.
Wyslalem ci Priv.
Ogolne na pytania odpowiem.
1. W silniku walnął tłok co opisalem w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/159_...2_0_170km.html
2. Mam cała historie z ASO do przebiegu 145tys co bylo robione itp dodatkowo sparwdzane bylo miernikiem lakieru calosc auta wyszlo wszystko ok 120-160 mikronow.
3. Klapa byla od poczatku taka sam sie pytalem na forum i podobno ten typ tak ma nie wiem czemu lekko odstaje na lini lamp.
3.3. Podaj maila
4. Auto sporo doinwestowane na wszytsko mam f-vat itp. Ze wzgledu na inwestycje domowe musze kupic (a moze chce kupic) cos tanszego :) O tak bedzie lepiej. Jak sie nie sprzeda będę jeździł :)Jest kilka drobiazgów do poparwy dlatego tez taka cena
[MENTION=74491]suto[/MENTION] a co powiesz o tej? ID ogloszenia na otomoto: 6023549485. Sledze forum od dluzszego czasu, ale dopiero teraz trafilo sie, ze znalazlem po vinie, ze ktos juz ja sprawdzal. Linkow wklejac niestety nie moge.
Znalazlem Twoj post z maja ubieglego roku, gdy sie nia interesowales gdy stala w komisie w Radomiu. Teraz jest do sprzedania prywatnie i zastanawiam sie co o niej myslec. Ogladales ja wtedy w Radomiu?
Wygląda na to ,ze facet stara się na niej zarobić. Niecały rok temu stała w Radomiu za 31 tys o ile dobrze pamiętam. Sledziłem ogłoszenie od dłuzszego czasu i cena wtedy spadla z 35 do 31 w kilka tygodni. Przebieg o ile dobrze pamiętam zjechał w tym czasie z mniej więcej 235 do 206 tys. kilometrów. Więc takie kombinacje nie zwiastowały niczego dobrego. Pojechałem jednak do Radomia przy okazji, bo byłem pod Warszawą oglądać pare aut, a w tamtym czasie brałem pod uwagę tez dwa inne modele, konkurencyjnych marek. Nie przeciągając, do meritum. Wybitnym ekspertem od aut nie jestem, ale nie zdecydowałem się nawet na jazdę próbną. Wygląd wizualny auta pozostawial wiele do zyczenia. Fotele dosyć mocno przetarte na bokach, tragedii nie było, ale na pewno potwierdziło to kombinowanie przebiegu. Do ta folia imitująca karbon na dachu okazała się być w nienajlepszym stanie, w miejscu łączenia się z drzwiami wybrakowany jej fragment w rozmarze mniej więcej 4 cm kw. zastąpiony naklejoną niechlujnie inna folią w nieco innym odcieniu, mocno to rzucało się w oczy. Gwozdziem programu był tylny zderzak polakierowany tak niedokładnie, ze w miejscach lączenia z z innym elementem widać było jego oryginalny kolor ( czerwony ) na długości około 5 cm i szerokości 0,5 cm. Po zapytaniu pana z komisu o kluczyki usłyszałem, ze nie zadzwonilem ze będe oglądać auto i obecnie osoby z kluczykami nie ma. To sprawiło, ze nawet nie miałem ochoty na dalszą rozmowę. Reasumując moim zdaniem egzepmlarz nie był warty rozmów o kwocie około 30 tys. z powodów które Ci opisałem. Nie wiem jakim cudem w rok miałby zyskać na wartości około 5 tys. Mechanicznie niewiele o nim wiem, ale przebieg nie jest na pewno oryginalny i wizualnie był dramat z bliska.
Zawsze warto wziąć pod uwagę, dlaczego ktoś chce się pozbyć auta po niecałym roku czasu, biorąc pod uwagę początkowe koszta- rozrząd, olej, klocki, ew tarcze etc. Moim zdaniem nie warto, na pewno nie za te pieniądze.
Pozdrawiam.
Dzieki, potwierdziles moje obawy. Ogladalem ja wczoraj w Niemczech. Dach nadal jest w tak slabym stanie, z przodu nad szyba od strony kierowcy jest ten dosztukowany kawalek 'karbonu'. O ile sie nie myle to sprzedajacy powedzial, ze sam dokleil. No i byla tez mowa, ze szwagier mu to auto zalatwil ze Szwajcarii. Zderzak z tylu nadal przebija na czerwono. Bylo ciemno (jezdze ciezarowka i po prostu przejezdzalem tamtedy), ale wizualnie jest troche do poprawki. Gosc mowil, ze wywalil egr i klapy, zrobil rozrzad i chyba kolo pasowe. Zastanowilo mnie, ze jak zapytalem o wypalanie dpfa to powiedzial, ze za kazdym razem jak jedzie do pracy. Na blacie mial 216k. Tapicerka na siedzeniu kierowcy peknieta, dekory pomalowane na czerwono (twierdzil, ze fabrycznie).
No i musze przyznac, ze gdyby zrobic dach (nie wiadomo co jest pod folia) i zderzak to wizualnie bylaby petarda. Ten kolor, xenon, czarne emblematy itd. sprawia, ze kupiec znajdzie sie szybko.
Z innych detali to: felgi tylko z zimowkami na tych 18', i brak zabezpieczen od odpryskow na tylnych nadkolach.
Ja w kazdym razie odpuszczam temat, dzieki ze mnie troche ostudziles w zamiarach bo juz szykowalem kase ;)
Pozdrawiam kolegę po fachu ( tez jezdze ciezarowym, tyle ze po NL ) Dach na pewno był juz "zrobiony" w komisie, auto na pewno stało u handlarza, zanim ja je pojechałem obejrzeć to co najmniej 2-3 miesiące. W tym czasie jego przebieg magicznie spadł, ogłoszenie było ponawiane z nowymi zdjęciami i obnizonym przebiegiem. Dekory były juz czerwone, gdy je oglądałem. Ogólnie auto ciekawie zrobione, tyle ze jak sam widzisz do poprawek. Jezeli obecny właściciel nie robił tego dachu i zderzaka porządnie to pytanie czy równie słabo nie podszedł do spraw mechanicznych. No i jak wspominałem auto było wystawione za 31k wyjściowej ceny u handlarza, pytanie skąd taka cena teraz? Na Twoim miejscu jednak szukałbym czegoś innego, za duzo tutaj znaków zapytania. No i właściciel ewidentnie w kilku miejscach mija się z prawdą - dach, pochodzenie auta, nie wie chyba co to jest DPF... Ja poszukałem chwile dłuzej, znalazłem czarną TI 147kk, 2,0 jtdm, 1 rej. 02/2012 za nieco ponad 40kk, zrobiłem w niecały rok 30 tys. km i jestem zadowolony. Dlatego tutaj mimo tego ze to 2,4 Q4 to cena 35 k musialaby byc za naprawde konkretny egzemplarz z pewnego zródła. Jak juz wspominałem, skoro ktoś ją nabył mniej niz rok temu, to zakładając, ze wywalil klapy, egr, zrobił rozrząd ( do 2,4 nie jet taki tani jak do 2,0 ) dziwnym jest troche, ze ją juz chce sprzedać, mało w tym sensu i logiki.
Chyba przeciwnie. czerwone dekory, czarne emblematy, dach w karbonie - z reguły to oznacza, że jeździł tym małolat, który bardziej dbał o taki "tuning z aliexpress" niż o serwis. Takie wnioski po doświadczeniach z szukaniem swojej 9tki rok temu i znanych historii: ilość pseudocarbonu, plastidipu, włoskich flag, "pomysłów" na wnętrze i naklejek mówiących o tym jaki to fan marki... jest odwrotnie proporcjonalna do stanu samochodu.
oczywiście pewnie są wyjątki.. ale raczej nie stoją miesiącami na otomoto.
To już wiem dlaczego moja się nie sprzedała :D :cool:
Potwierdzam. Zwykle gdy decyduję się na konkretny model, to nie bawię się w okazje, tylko kupuję coś z górnej półki cenowej, z niskim przebiegiem, dobrym wyposażeniem, stanem technicznym i wyglądem zbliżonym do fabrycznego. Wszystkie te chińskie dodatki za kilka zł odstraszają mnie od samochodu.Cytat:
Chyba przeciwnie.
Ogladalem Twoja 'po cichu' juz z 50 razy. Nawet nr. tel profilaktycznie sobie zapisalem. Szczegolnie, ze jestem z Lubelskiego i nie byloby daleko podjechac... Tylko no kurcze gryze sie z mysla, bo niby lepszy silnik-przynajmniej w teorii (sadzac po opiniach jakie zbiera), plus to ze nie bede robil samochodem na codzien tras dluzszych niz 50km. przemawia za TBI, tyle ze w tej kasie mam klekota w TI lub sport plusie.
Twoja jest piekna, ale nie obraz sie-ma troche 'biedronkowe' wyposazenie, w sensie ze ponizej moich oczekiwan. Jak sam gdzies napisales fotele jak tapczan z PRLu :D
Ale nieudane poszukiwania diesla w TI byc moze sklonia mnie, ze zatelefonuje do Ciebie w najblizszym czasie, bo w obecnych czasach, aktualnej sytuacji na rynku wtornym, kupic auto o ktore ktos dba, ma pojecie jak to robic i nie krepuje sie opisywac na forum graniczy z cudem, a Ty sprawiasz wrazenie czlowieka, ktory wie co posiada i jak o to zadbac :)