Audi - jeśli z pewnego źródła :cool:
Printable View
Audi - jeśli z pewnego źródła :cool:
Nigdzie nie mogę tego znaleźć. To jest silnik poprzecznie ułożony? Albo ogólniej, czy architektura jest bardziej z 4ki czy 3ki?
Silnik 5 garów na pewno in plus vs 2.0
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Co to za 3 tys przebiegu? Bo jeśli demo z salonu, to bym się mocno zastanowił, ile osób tym już jeździło i jak bardzo katowało na krótkich trasach, zimnym silniku itd... Jeśli np. ktoś z salonu jeździł służbowo, to inna sprawa. Ja bym się mocno zastanowił, nie chciałbym brać demówki nigdy.
A tak poza tym to jestem za Alfą, a wersja Veloce TI to prawdziwa perełka. Także bierz mój komentarz powyżej ^ stronniczo, choć staram się być obiektywny o RS3 nie wiem za wiele.
Jedyna rzecz która mi osobiście przeszkadzałaby w Veloce, to Q4 - wolę Giulię z napędem na tył.
Obiektywnie to Audi wydaje się dużo lepszą opcją, ale Alfę kupuje się sercem, a nie rozumem :). No i faktycznie Audi można spotkać na każdych światłach. Alfa bardziej się wyróżnia, co jest (moim zdaniem) dużą jej zaletą.
Auto kolegi, ściągnięte z CH , walnięta przodem była, od początku widziałem jak auto wyglądało i jak zrobione, można powiedzieć, ze z pewnego źródła
- - - Updated - - -
Silnik 2,5 turbo , 5 cylindrów , największy atut tego auta, chodzi nieziemsko
- - - Updated - - -
Faktycznie, może wie wygłupiłem z tym pytaniem ;)
W alfie podoba mi sie wszystko, mam jakieś zboczenie na punkcie alkantary ze skóra i skórzanej deski:) nie wiedziałem ze będzie taka opcja dostępna w veloce ... i stało sie :) jak było info o wersji TI ze środkiem prawie jak w q chodziłem podjarany jak dziecko :) dostałem na cały dzień veloce zrobiłem Ok 400 km prowadzenie, pozycja za kierownica, idealnie sie wpasowalem. Odnosnie rs Hmm to taki diabeł, ryczy, strzela, ale to właśnie audi... surowe w środku lecz wszystko na miejscu i fajna opcja virtual cockpit, kolor auta nie podoba mi sie na maxa, ( betonowy ) podobno teraz modny. Takie moje poerdzielenie :)
Jak okazja w Audi, to wiadomo że było walone ;) Sporo zależy jak była dziabnięta, poduchy wystrzeliły? Jeśli tak to nie ma co jej brać nawet pod uwagę.
Jeśli była delikatnie puknięta to i tak zawsze będzie Audi - ładnie złożone, ergonomiczne ale bez polotu. Do tego prowadzenie, układ kierowniczy i tak będzie po stronie Alfy.
Osobiście lubię hothatche ale to co wyczyniają Niemcy w tej klasie to trochę przeginka. Cena z kosmosu, moc z kosmosu i do tego męczący podczas codziennego użytkowania. Mocny kompakt ma sens do 150 tys. i tylko wtedy, gdy da się go wygodnie używać na co dzień. Mój wujek kupił A45 AMG i już po kilku miesiącach chciał zamienić na coś większego i wygodniejszego.
Musisz sobie odpowiedzieć na czym Ci zależy - czy szukasz typowej zabawki, czy po prostu chcesz mieć wygodny, szybki samochód, który daje dużo frajdy z jazdy.
Czasami życie jest zaskakujące. Jeszcze niedawno interesowałem się wersją Business, ale znalazłem na Otomoto z Warszawy Giulie Veloce w atrakcyjnej cenie i na 90% bede finalizował finansowanie na samochod. Panowie chca nawiazac z nową firmą leasingową współpracę i zaproponowali wynajem długoterminowy, który na dzien dzisiejszy jest tanszy niż wynajem na Wersję Super/Giuli od ALD. Miałem już wstępne rozmowy z tą firmą i wszystko o niebo sprawniejsze od tego co prezentowało ALD. Możliwe ze juz w grudniu odbiór samochodu :D
Jeśli to ta, którą wskazywałem w tym poście http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post2129122 to gratuluję nowego auta ;) To zdecydowanie lepszy wybór, niż doposażanie wersji Business.