Jeśli w kompie gra to czy przełączyłeś w pozycję np. engine i wybrałeś w programie odpowiednie pola:
marka, model, system, ECU??
Printable View
Jeśli w kompie gra to czy przełączyłeś w pozycję np. engine i wybrałeś w programie odpowiednie pola:
marka, model, system, ECU??
Marka model silnik wybrane.na kablu ustawione np abs i w pompke też abs...i zaś lipa.błąd połączenia i takie tam. Niemam powoli sił do tego. Odi.nstaluje wszystko i jeszcze raz spróbuje to połapać w całość. Jak będzie buba to odsyłam to co$
wysłano z domowego telefona ;)
W sumie to konfiguracja jest bajecznie prosta, w necie jest milion poradników krok po kroku. Ja stosowałem się do wszystkich rad i nichuchu nie udało się połączyć. Po wymianie kabla połączyłem się w kilka minut. Nigdy nie można wykluczyć tego, że kabel jest poprostu wadliwy - przecież to zwykła chińszczyzna jest. Sprawdź jeszcze na innym laptopie, ew. innym aucie. W ustawieniach portu com ustaw czas opóźnienia na 1ms i ilość bitów na 1024. Próby połączenia oczywiście na włączonym zapłonie. Ten sam port com musi być wybrany w fes ale to już pewnie wszystko sprawdziłeś. Jeśli nic nie pomoże to poprostu wymień kabel.
Kupiłem interfejs VAGKKL+FIAT ECU SCAN. z PRZEŁĄCZNIKIEM NA abs,airbag.Ale mogę tylko łączyć się z ECU.Przełączam na abs czy na airbag i mam komunikat że mam podłczyć jakis kabel czerwony czy coś tam.Nie łączy się.
Może robię coś nie tak.Proszę o pomoc.
Rozkręć kabel i sprawdź jakie piny są łączone. Możliwe że masz kszaniasty kabel. Jakby tak było to sobie sam go naprawisz.
tak wygląda
Załącznik 121178
kabel jest od Vaikena.
Aj akie piny powinny być połączone?
To od viakena powinno być ok.
Może jakiś sterownik potrzebny ,łącze się z silnikiem bardzo dobrze ,wszystko działa ,a poduchy i abs nie ma szans.
- - - Updated - - -
A może innym programem spróbować? fiat ecu scan mam pełną wersie .Tylko silnik da się diagnozować .
To ewidentnie wygląda na wadę interfejsu. Nie słyszałem nigdy o tym żeby przez sterowniki łączył się z ecu a resztą nie. Musisz rozkrręcić kabel i sprawdzić czy piny są dobrze połączone. Nie mogę znaleźć cholera które to były.
- - - Updated - - -
Dobra mam. Pozwolę sobie zacytować kolegę:
"Ja początkowo miałem w swoim interfejsie 3 dodatkowe przełączniki (AirBag, ABS, Webasto). Teraz mam już tylko jeden.
Na stałe mam zwarte w interfejsie piny: 1,7,8,9,11,12,13 a pin 3 (AirBag) poprzez dodatkowy przełącznik.
Wedle dokumentacji do FL była na pinie 12, a po FL na pinie 9."
- - - Updated - - -
Sam jadę na jednym kablu z tymi wszystkimi mostkami i łączę się ze wszystkim.
Ja też mam kabel od viakena i łącze się tylko z silnikiem.