Jaki masz rocznik? Dopóki nie załatwisz sprawy z rurkami i EGRem to zapomnij o wtryskiwaczach. U mnie znaczna poprawa korekt nastąpiła po wywaleniu klap wirowych.
Pozdr
Printable View
Jaki masz rocznik? Dopóki nie załatwisz sprawy z rurkami i EGRem to zapomnij o wtryskiwaczach. U mnie znaczna poprawa korekt nastąpiła po wywaleniu klap wirowych.
Pozdr
Rocznik 2004.
A wywalenie klap wirowych to ingerencja mechaniczna czy trzeba poprzez komputer tak jak EGR?
Więc nie masz klap :)
Czyli jeden problem mniej :)
Wymienię te rury, usunę EGR, może coś tam jeszcze przeczyszcze i zobaczymy co będzie. W razie czego będę pisać.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Niedawno zauważyłem, że gdy na 2,3,4 (mniej na 5) biegu jadę ze stałymi obrotami 2200-2300 to auto jedzie i na ułamki sekund traci moc i zaczyna się hamowanie silnikiem. To jest bardzo słabo wyczuwalne, ale wolę ukrócić problem u nasady a nie czekać na rozwój wypadków. Ponadto auto przyspiesza sensownie powyżej 2000 a tak bardzo żwawo dopiero po przekroczeniu 2500 (jakby dopiero wtedy włączała się turbina). Czy to właśnie ona może być problemem i jej wyczyszczenie (bądź oddanie do regeneracji) coś pomoże? Poprzednia właścicielka wymieniła EGR w I połowie 2014r. Podpowiedzcie proszę na co powinienem zwrócić uwagę? Zapatrzyłem się w interfejs VIAKEN, jednak jeszcze z niego nie korzystałem. Czy sprawdzenie mocy, momentu czy ciśnienia na cylindrach pomoże mi zdiagnozować problem? Podpowiedzcie jakim programem najlepiej to zrobić (czy Multiecuscan będzie do tego odpowiedni)?