Będzie , ja zauważyłem sporą poprawę :)
Printable View
Będzie , ja zauważyłem sporą poprawę :)
No u mnie też był ewidentnie złamany (ten czarny plastik przed tym miejscem, które zaznaczyles) Próbowałem to naprawić po kosztach i chciałem oddać mechanizm do speca, który zajmuje się spawaniem plastików ale powiedział mi, że ten plastik się nie nadaje do spawapnia. Kupiłem więc używkę na allegro i w sobotę mechanik będzie mi wymieniał (koszt usługi 100 zł) pozdrawiam
W zamieszczonym linku kilka fotek mogących pomóc przy rozkręcaniu podszybia.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...dszybiu-5.html
Wczoraj samodzielnie :) wymieniłem mechanizm wycieraczek. Ten, który zakupiłem na allegro nie ma żadnych luzów. Wszystko jest sztywno osadzone. Jest naprawdę duża poprawa w zbieraniu wody przez wycieraczkę kierowcy. Szkoda, że tyle czasu się męczyłem myśląc że Alfa tak ma, że kiepsko zbiera wodę. Praca zajęła mi razem z przekręceniem silniczka ze starego mechanizmu do nowego 2,5 godziny. Gdyby ktoś też chciał samodzielnie wymieniać to służę pomocą. Nie jest to jakaś specjalnie skomplikowana praca. Trzeba się uzbroić w klucze nasadowe 10 i 13, śrubokręty płaski i krzyżakowy, nasadki na klucze typu trox i gwiazdka (małe), ściągacz do wycieraczek . Dziękuję kolegom, którzy służyli mi poradą w tym temacie. :)
Hej sorry, że tak późno odpisuję, ale jakoś nie miałem czasu wcześniej. U mnie plastik pęknięty był na zewnątrz metalowej rurki. Też chciałem spróbować to sam naprawić ale z racji niskich temperatur nie chciałem narobić większych szkód (kruche zaczepy podszybia) dlatego oddałem auto do mechanika.
Pozdrawiam
Witam wszystkich. Co do problemu wycieraczek mialem ten sam problem. Z poczatku myslalem, ze mam uszkodzona, zuzyta wycieraczke. Notorycznie nie docierala mi szybe po stronie kierowcy na wysokosci glowy co strasznie mnie wkurzalo podczas deszczowych dni :) Wymiana wycieraczek nie pomogla, nawet na te oryginalne ani te zamienniki za 30zl z allegro :) Zamierzalem juz wymienic szybe (koszt okolo 480zl bez uszczelki w Saint-Gobain Zawiercie ) ale cos mnie podkusilo zeby jeszcze zagladnac do podszybia na mechanizm wycieraczki. Za pierwszym razem zajelo mi to moze 20 min, cale szczescie podszybie bylo dzielone i nie trzeba bylo demontowac calego podszybia. Po dostaniu sie do mechanizmu okazalo sie, ze jeden z plastikowych elementow, ktory wchodzi do metalowej rurki pekl i przez to ramie wycieraczki nie dociskalo dobrze do szyby. Na Allegro znalalzem uzywke z silniczkiem za 100zl, zamontowane i chodzi do dzis :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=161607&stc=1
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=161608&stc=1
Dzisiaj wyciągnąłem mechanizm wycieraczek ale nie zauważyłem pęknięcia. Skręciłem wkrętami mocowanie plastikowego trzpienia do tej rurki z obu stron dla pewności, niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu. Luz na wycieraczce kierowcy mam identyczny jak na ramieniu wycieraczki pasażera, tak naprawdę minimalny i dokładnie w osi mocowania ramienia. Czy to normalny luz czy ma być zupełnie sztywno?
Mam podobnie, mozna delikatnie poruszyc ramieniem wycieraczki i widac jak trzpień delikatnie, ale sie rusza. Pytanie czy tak moze? A pytam, bo mi wycieraczka po stronie padazera nie zbiera po srodku dobrze (pioro nowe, ramie tez zmienione) i jest to samo. Do mechanizmu sie jeszcze nie dobieralem, ale zlamanie nie wyglada.
Kupiłem Alfę prosto z Niemiec i słabo zbierała wycieraczka. Wymieniłem pióra oczywiście niepotrzebnie bo po rozebraniu mechanizmu okazało się, że Niemiec już się bawił poxipolem :)
Naprawiłem to po swojemu czyli do środka metalowe wzmocnienie, a z zewnątrz żywica epoksydowa. Nie do złamania.
Śmialiśmy się z kuzynem, że ponieważ jest to mechanizm Boscha na pewno jest niemieckim sabotażem. :)