Takie napięcie moim zdaniem jest niewłaściwe. Rozrusznik moim zdaniem do wyjęcia i sprawdzenia. Sam przerabiałem te rzeczy, ale zlecałem wszystko elektrykowi.
Czyli jeszcze do kompletu rozrusznik [emoji780] [emoji4] Trudno, jak mus, to mus.
Mnie się to przydarzyło. Ale to moja wina była. Po prostu za krótko trzymałem przycisk startu. Jeszcze porządnie nie zmieliła a ja już puściłem guzik. To był pierwszy i ostatni raz. Sekundę później zaskoczyła jak ta lala.
mi po regeneracji rozrusznika zniknął problem z tym błędem [emoji14]
Ja również obstawiam rozrusznik. Po zregenerowaniu alternatora, wymianie akumulatora i w końcu regeneracji rozrusznika błąd już nie powraca póki co. Więc radzę zacząć odwrotnie niż ja, czyli od rozrusznika. Koszt niewielki, w większości przypadków wystarczy wymienić szczotki i elektromagnes. Z wyjęciem i włożeniem nie powinno wyjść więcej niż 200-300zł.
Pozdrawiam.
Ja również mam ten problem. Raz za czas, gdy samochod dłużej postoi długo kreci i dopiero odpala. Nie zawsze wyskakuje komunikat, ale wskazówka po odpaleniu idzie na 130C i wraca do 60C, lubi wtedy puscic dymek.. Nowy akumulator, ladowanie lekko ponad 14V, regulator napięcia wymieniony, swiece dobre. Mam walniety termostat. Tez mi sie wydaje, ze po wymianie aku byl spokój na dłuższy czas.