Hahahahaha! Ogólnie temat o klockach, więc czym się przejmować ;P
Printable View
Hahahahaha! Ogólnie temat o klockach, więc czym się przejmować ;P
Kurde nie ma się z czego śmiać ,bo muszę wprowadzić uaktualnienie testów .Dziś zrobiłem ze 180 km i oprócz mocy klocka z której to możliwości posiadania byłem bardzo zadowolony niczym spidermen ,niestety pojawiła się niechciana moc ,której super bohaterowie tacy jak my (czyt. właściciele gtv) omijamy z daleka niczym superman kryptonitu mianowicie moc piszczenia :mad: nie wiedzieć czemu gdy wczoraj jeździłem po mieście po paru piskach było wszystko ok ,teraz niechciana moc owładnęła moją biedną alfą i przy delikatnym tylko hamowaniu , dojeżdżaniu do świateł podstępnie uwalnia swe złe moce i popiskuje .
Trudno każdy superbohater musi mieć z kim walczyć ,musi mieć swój kryptonit ,klocek którego będzie szczerze nienawidził ... :D
Ano... Powiem Ci, że miałem tak samo z moimi poprzednimi klockami (TRW). Na początku było cudownie. Potem wystarczyło jak je mocno przycisnąłem i był spokój na jakiś czas. Później popiskiwały cały czas, a ostatnio to już przestało być zabawne. Wyły niemiłosiernie i straszliwie. Mam nadzieję, że Pagid da radę...
Mój Mintex też popiskiwał przy docieraniu później po dopasowaniu (i tak jest do dzisiaj) zapadła cisza. W fiacie coupe (którym jeździ małżonka) textary nie piszczą wcześniej TRW-y trochę piszczały ale to zacisk z jednym tłoczkiem inna praca. Może jednak moja teoria że miękkie klocki są mniej podatne na piszczenie sprawdzi się.
Pozdrawiam
No to chyba teoria z dawna znana, tyle, że niestety żaden producent, oprócz producentów części tzw. "performance" nie chwali się z czego są jego klocki i skąd wiesz czy bardziej miękkie jest TRW, Textar, ABE, czy ATE? Można się jedynie domyślać. Tu jest problem.
W srebrnej 3.0 Pablo przetoczył tarcze (ATE), wywalił klocki TRW i założył znów Textary. Chyba jeszcze wykonywał jakieś szamańskie zabiegi, ale nie mam pewności ;) W trasie od Pablo do Wawy (50km) cisza. Zaraz jadę do miasta na "test prawdy". Jeśli będzie działać to taką samą operację robimy w czarnej.
Ja śmigam na tych Pagidach i puki co cisza jak makiem zasiał. Tyle tylko, że one dopiero się docierają u mnie- mało jeżdżę.
Jakieś 200km zrobione po przetoczeniu ATE i założeniu Textarów - na razie cisza. Robimy tę samą operację w czarnej belli, mam nadzieję, że da podobny efekt. Muszę przyznać, że cisza przy dotaczaniu się do świateł jest BEZCENNA :D