Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Temat: Klocki hamulcowe do Gtv

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Hahahahaha! Ogólnie temat o klockach, więc czym się przejmować ;P

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Kurde nie ma się z czego śmiać ,bo muszę wprowadzić uaktualnienie testów .Dziś zrobiłem ze 180 km i oprócz mocy klocka z której to możliwości posiadania byłem bardzo zadowolony niczym spidermen ,niestety pojawiła się niechciana moc ,której super bohaterowie tacy jak my (czyt. właściciele gtv) omijamy z daleka niczym superman kryptonitu mianowicie moc piszczenia nie wiedzieć czemu gdy wczoraj jeździłem po mieście po paru piskach było wszystko ok ,teraz niechciana moc owładnęła moją biedną alfą i przy delikatnym tylko hamowaniu , dojeżdżaniu do świateł podstępnie uwalnia swe złe moce i popiskuje .
    Trudno każdy superbohater musi mieć z kim walczyć ,musi mieć swój kryptonit ,klocek którego będzie szczerze nienawidził ...

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Ano... Powiem Ci, że miałem tak samo z moimi poprzednimi klockami (TRW). Na początku było cudownie. Potem wystarczyło jak je mocno przycisnąłem i był spokój na jakiś czas. Później popiskiwały cały czas, a ostatnio to już przestało być zabawne. Wyły niemiłosiernie i straszliwie. Mam nadzieję, że Pagid da radę...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Mój Mintex też popiskiwał przy docieraniu później po dopasowaniu (i tak jest do dzisiaj) zapadła cisza. W fiacie coupe (którym jeździ małżonka) textary nie piszczą wcześniej TRW-y trochę piszczały ale to zacisk z jednym tłoczkiem inna praca. Może jednak moja teoria że miękkie klocki są mniej podatne na piszczenie sprawdzi się.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

No to chyba teoria z dawna znana, tyle, że niestety żaden producent, oprócz producentów części tzw. "performance" nie chwali się z czego są jego klocki i skąd wiesz czy bardziej miękkie jest TRW, Textar, ABE, czy ATE? Można się jedynie domyślać. Tu jest problem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Mój Mintex też popiskiwał przy docieraniu później po dopasowaniu (i tak jest do dzisiaj) zapadła cisza. W fiacie coupe (którym jeździ małżonka) textary nie piszczą wcześniej TRW-y trochę piszczały ale to zacisk z jednym tłoczkiem inna praca. Może jednak moja teoria że miękkie klocki są mniej podatne na piszczenie sprawdzi się.
    Pozdrawiam
    Obyś miał rację ,na razie była głównie trasa więc liczę jeszcze ,że się dotrą i ucichną bo nawet na chwile obecna piszczą mniej niż TRW...zobaczymy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

W srebrnej 3.0 Pablo przetoczył tarcze (ATE), wywalił klocki TRW i założył znów Textary. Chyba jeszcze wykonywał jakieś szamańskie zabiegi, ale nie mam pewności W trasie od Pablo do Wawy (50km) cisza. Zaraz jadę do miasta na "test prawdy". Jeśli będzie działać to taką samą operację robimy w czarnej.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Ja śmigam na tych Pagidach i puki co cisza jak makiem zasiał. Tyle tylko, że one dopiero się docierają u mnie- mało jeżdżę.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Jakieś 200km zrobione po przetoczeniu ATE i założeniu Textarów - na razie cisza. Robimy tę samą operację w czarnej belli, mam nadzieję, że da podobny efekt. Muszę przyznać, że cisza przy dotaczaniu się do świateł jest BEZCENNA

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Quarter Zobacz post
    Jakieś 200km zrobione po przetoczeniu ATE i założeniu Textarów - na razie cisza. Robimy tę samą operację w czarnej belli, mam nadzieję, że da podobny efekt. Muszę przyznać, że cisza przy dotaczaniu się do świateł jest BEZCENNA
    UPDATE! Po 250 km ZNÓW PISZCZĄ!

Opadają mi ręce ale reklamuję to - sorry, zlecona wymiana klocków i tarcz, więc oczekuję, że będą hamować i nie piszczeć. Tylko kto mi zapłaci za niekończące się wycieczki to nie wiem...