A dlaczemu nie?? Bo nie łapie
Printable View
Jakby trzymac caly czas wcisniete sprzeglo to chyba nic nie zaszkodzi. Ale z puszczonym sprzeglem, nawet na wolnym biegu skrzynia sie kreci i bez oleju dostaje po dupie.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Marek jak w 3,0 lub 3,2 wstawiają w palnik na zakrętach bo ktos chce bcy szybszy od vw lub BMW to tak bedzie nagminnie miał. Jezdzic z głowa ;-).
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Tomek, możliwe. Ale to nie zmienia postaci rzeczy że ostatnio coraz częściej się sypią manuale w V6.
[QUOTE=szkodnik;1668439]1900 od Cinka.
Co do holowania, wrzuć na luz + sprzęgło i jak trzeba to 1-2 km możesz przecholować w awaryjnej sytuacji ale unikałbym tego lepiej przemęczyć się bez wspomagania i holować wolniej. Ja holowałem jak jeszcze olej w skrzyni był rozsypał się dopiero jak dojechaliśmy na miejsce i odpieliśmy hol ( więc prawie mi się udało - pare sekund wcześniej i obudowa skrzyni byłaby cała ).
- - - Updated - - -
Lepiej już cfaniaczku z automatem zbieraj kasiore na swoją bo nasze manuale to ze 3 mogą się posypać w cenie jednej Twojej :)
Ale z tego co widzę to znacznie mniejsze ryzyko jest w automacie :lol: w 159 jtd jest podobnie. Automat jest trwalszy niż manualna skrzynia.
Tak czy siak mam w świątecznej skarpecie odłożone na to :sarcastic: tak więc zaskoczony nie będę :)
Przy jakich przebiegach wam się te skrzynie posypały? Większość 166 ma już sporo ponad 200 kkm nalatane, ciekaw jestem czy jest jakaś zależność przebieg-awaria, czy to wada konstrukcyjna i może się w każdej chwili przydażyć.
Dareme, nie wycinaj z kontekstu :) pisałem że "z tego co widzę" to jest trwalszy. Już od dawna nie słyszałem nikogo komu by posypała się skrzynia a o manualach tylko w tym roku słyszałem o trzech :)
Viader, wydaje mi się że to nie wada fabryczna. Po prostu nastał ich czas + tak jak Tomek pisze nieumiejętna eksploatacja (najprawdopodobniej poprzedników)
Ale i tak widzę koszt podobny do tego jak niektórzy wydają na sprzęgło z dwumasa.