Dziś skończyłem drugi błotnik :) Przesyłam zdjęcie dwóch błotników obok siebie. Niestety drzwi dziś nie zdążyłem polakierować, jest trochę szpachlowania wgniotek na drzwiach.
Załącznik 189609
Printable View
Dziś skończyłem drugi błotnik :) Przesyłam zdjęcie dwóch błotników obok siebie. Niestety drzwi dziś nie zdążyłem polakierować, jest trochę szpachlowania wgniotek na drzwiach.
Załącznik 189609
O wiele wygodniejsze jest przygotowanie powierzchni i aplikacja powłoki lakierowej. Można sobie ustawić element w dowolnej pozycji. Kolor nie będzie się różnił. Lakier jest tej samej firmy na wszystkie elementy.
ciemny kolor to jeszcze jest do zrobienia ale na wszelkich jasnych i metalikach to wychodzi jak składak z kliku :D mój paździerz tak wygląda :D
Elementy lakieruje w kabinie, a przechowuje je w ciemnym ciepłym pomieszczeniu :) na razie zrobiłem dwa błotniki w różnym czasie. nie wyglądają aby się różniły, ale różnica kolorów świeżo pomalowanych elementów a starych jest bardzo duża :) dlatego postanowiłem lakierować wszystkie elementy łącznie z dachem :)
Wykładowca z zajęć lakierniczych powiedział że nie będą się rózniły :) a on wie co mówi :D
oczywiście ze nie będą się różnić .
Kazdy konkretny lakiernik woli zdemontować element i go osobno pomalować , co wy chrzanicie .
malowanie na 'ostro' i zestawienie później stary nowy to porażka :) jak malujesz całość to co innego