Ja się dowiadywałem w Poznaniu, bo też mam dach po gradzie (tylko dach) to koszt próżniowego wyciągania wgniotek był około 50zł za sztukę, czyli z 2000 za dach.
Printable View
Ja się dowiadywałem w Poznaniu, bo też mam dach po gradzie (tylko dach) to koszt próżniowego wyciągania wgniotek był około 50zł za sztukę, czyli z 2000 za dach.
Pożyjemy, zobaczymy, co napisze raar2. U mnie Pan Rzeczoznawca przestał mazać flamastrem, jak nakreślił 100 kółek (choć to nie było wszystko), a potem przysłał kosztorys na 3 800 :D
- - - Updated - - -
Też usłyszałem taką ceną za sztukę przy wyciąganiu wgniotek i dlatego pojechałem z kosztorysem do ASO.
- - - Updated - - -
Ale on nie ma takiej możliwości. Jeśli sam nie odwoła się od kosztorysu, to będzie musiał zmieścić się w kwocie z kosztorysu rzeczoznawcy.
Przy pojedyńczych wgniotkach firmy liczą sobie 50zł za sztukę. Przy większej ilości cena jest inna
ja mam alfę po gradobiciu - maska, dach, trochę boki oberwały powyżej linii klamek. Do końca wakacji będę robić. Dwie wyceny jakie dostałem za wyciągnięcie całości 2200 i 2500 zł - tak to wygląda cenowo. Jedna firma z Katowic, druga z Ostrowa Wielkopolskiego.
U mnie puki co 349 wgnieceń, koszt 7600 wyceniony przez firmę usuwającą wgniecenia, czekam co powie na to oficjalnie ubezpieczyciel.
Średnio dołek 21,80 zł, tyle dołków po prostu. A ceny jak widzę z cennika do 100 dołków 42 za dołek, nadwyżka po jakieś 14 zł i tak wyszło. Puki co czekam jeszcze co na to ubezpieczyciel.
Tomek_KRK a o ile taniej by się dało? I gdzie?
Kumpel z nówką sztuką po gradobiciu pojechał do salonu co by mu w nim oceniono szkodę: rzeczoznawca zobaczył ponad 600.
W sumie to mam jeszcze drugi mniejszy samochód, tam też czekam na wycenę: tam to i wgniotki i szyba do wymiany.