Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: samochód po gradobiuciu

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Ja się dowiadywałem w Poznaniu, bo też mam dach po gradzie (tylko dach) to koszt próżniowego wyciągania wgniotek był około 50zł za sztukę, czyli z 2000 za dach.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    i się mylisz - takich szkód nie rozlicza się jak za pojedynczą wgniotę tylko za cały element. maska dach - pewnie tylna klapa błotniki jakieś 2-3 tys.
    Pożyjemy, zobaczymy, co napisze raar2. U mnie Pan Rzeczoznawca przestał mazać flamastrem, jak nakreślił 100 kółek (choć to nie było wszystko), a potem przysłał kosztorys na 3 800

- - - Updated - - -

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Ja się dowiadywałem w Poznaniu, bo też mam dach po gradzie (tylko dach) to koszt próżniowego wyciągania wgniotek był około 50zł za sztukę, czyli z 2000 za dach.
    Też usłyszałem taką ceną za sztukę przy wyciąganiu wgniotek i dlatego pojechałem z kosztorysem do ASO.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Wybierz opcję warsztatową - fakturową zrób sobie wycieczkę np do dufała do Katowic - rano pojedziesz po południu odbierzesz dostaniesz fakturę i zwrot kasy od ubezpieczyciela.
    Ale on nie ma takiej możliwości. Jeśli sam nie odwoła się od kosztorysu, to będzie musiał zmieścić się w kwocie z kosztorysu rzeczoznawcy.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 10-08-2016 o 21:57
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak Avatar Luki78
    Mieszka w
    PJA
    Auto
    159SW 1,9 JTDm 16V '08r. Ducato III 2,3 D '07r., Twingo 1,2b '12r.

Domyślnie

Przy pojedyńczych wgniotkach firmy liczą sobie 50zł za sztukę. Przy większej ilości cena jest inna

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin okolice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 2007 Alfa Romeo 156 1.6 TS 1999

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Masz w sumie najlepszą z możliwych opcji (ja nie jestem wyznawcą wiary w ASO...). Kto Ci powiedział, że trochę kiepsko? Przecież kosztorys robią na podstawie stawek znormalizowanych. Poza tym co Ci z części? Co tam chcesz wymienić? Dachu nikt Ci nie przyzna nowego, maskę też na 99% przeznaczą na naprawę. Więc masz tylko w zasadzie koszty naprawy/malowania lub tylko naprawy wgnieceń.
    Co Ty chcesz wywalczyć po naprawie? Przecież żeby auto ktokolwiek naprawiał musisz podpisać kosztorys i ewentualnie pełnomocnictwo dla warsztatu... Jeśli go podpiszesz to już po sprawie. Odwołać się możesz po otrzymaniu pierwszej wyceny, jeśli Twoim zdaniem będzie na zbyt niską kwotę. Naprawianie auta i odwoływanie się potem jest trochę bez sensu.

- - - Updated - - -

I cała treść może lecieć w kosz Kolega nie ma opcji naprawy w ASO. Poza tym chyba nie liczysz na to, że ktoś w ASO zleci wymianę dachu w 159 z 2007 roku
    Taka procedura kosztowała by zapewne 1/3 lub nawet 1/2 wartości auta...
    Dachu nie chce wymieniać, bo to bez sensu, ale maskę to by można. W każdym bądź razie czekam puki co na człowieka od opisu szkód, niby miał być w ciągu 3 dni, ale coś widzę że się to wszystko przedłuża.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

ja mam alfę po gradobiciu - maska, dach, trochę boki oberwały powyżej linii klamek. Do końca wakacji będę robić. Dwie wyceny jakie dostałem za wyciągnięcie całości 2200 i 2500 zł - tak to wygląda cenowo. Jedna firma z Katowic, druga z Ostrowa Wielkopolskiego.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin okolice
    Auto

Domyślnie

U mnie puki co 349 wgnieceń, koszt 7600 wyceniony przez firmę usuwającą wgniecenia, czekam co powie na to oficjalnie ubezpieczyciel.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał raar2 Zobacz post
    U mnie puki co 349 wgnieceń, koszt 7600 wyceniony przez firmę usuwającą wgniecenia, czekam co powie na to oficjalnie ubezpieczyciel.
    No to ostro zbombardowało Ci auto. Zrobimy to taniej
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Co to za firma ? Cena pod ubezpieczalnie żeby wyrwać kasę.
    Ostatnio edytowane przez A.Krystian ; 17-08-2016 o 10:00
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin okolice
    Auto

Domyślnie

Średnio dołek 21,80 zł, tyle dołków po prostu. A ceny jak widzę z cennika do 100 dołków 42 za dołek, nadwyżka po jakieś 14 zł i tak wyszło. Puki co czekam jeszcze co na to ubezpieczyciel.
    Tomek_KRK a o ile taniej by się dało? I gdzie?
    Kumpel z nówką sztuką po gradobiciu pojechał do salonu co by mu w nim oceniono szkodę: rzeczoznawca zobaczył ponad 600.
    W sumie to mam jeszcze drugi mniejszy samochód, tam też czekam na wycenę: tam to i wgniotki i szyba do wymiany.
    Ostatnio edytowane przez raar2 ; 17-08-2016 o 12:24

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Średnio dołek 21,80 zł, tyle dołków po prostu. A ceny jak widzę z cennika do 100 dołków 42 za dołek, nadwyżka po jakieś 14 zł i tak wyszło. Puki co czekam jeszcze co na to ubezpieczyciel.
    Tomek_KRK a o ile taniej by się dało? I gdzie?
    Kumpel z nówką sztuką po gradobiciu pojechał do salonu co by mu w nim oceniono szkodę: rzeczoznawca zobaczył ponad 600.
    W sumie to mam jeszcze drugi mniejszy samochód, tam też czekam na wycenę: tam to i wgniotki i szyba do wymiany.
    Kraków. Myślę, że w 3500 można się spokojnie z tym zmieścić - przy czym jeśli masz mega dużo wgniotek na dachu - to jest niewielki % ryzyka, że nie wszystko wyjdzie perfekcyjnie. Kwestia jak są głębokie i jak blisko siebie.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia