-
Pytanko do szanownego gospodarza od AR ;)
Jakie jest prawdopodobieństwo, że AR2300 wypłukał tyle syfu, że poziom oleju spadł o miarkę na bagnecie (w 10v to chyba pół litra?) bo syf został w filtrze? AR siedzi w silniku jakieś 13 tys kilometrów.
U mnie jest właśnie minimum (znaczy było, bo dolałem), a olej jest wręcz "smolisty". Gdyby nie kolor i dziwny kolor i po części konsystencja oleju to bym zwalił winę na odmę czy turbo, ale tak? Wymiana po pierwszym to się przekonam co zacz, ale pytam z ciekawości :)
-
Wypłukanie syfu, który nadal jest w układzie, w filtrze albo w zawiesinie nie jest powodem spadku poziomu oleju. Syf ewentualnie zmienił lokalizację ale nadal jest w układzie.
-
Jak olej jest smolisty zapodaj przy wymianie płukankę aby go rozrzedziło i ten cały syf spłynął.
-
Zgadza się tym bardziej że już chłodno i olej szybciej stygnie.
-
Płukankę zapodam, nawet czeka Archoil od wlyszkowa :D
I kurde, czyli albo odma się kolejny raz zbuntowała, albo coś gdzieś puszcza. Niedobrze. Chyba, że to moje piłowanie JTDka na 3-4 tysiącach obrotów. Muszę sobie TSa sprawić :D
-
Teraz jest płukany silnik... Nie panikuj a sprawdź na świeżym oleju.
-
Wymiana po długim weekendzie wiec spokojnie się zrobi, będę sprawdzał później. Mam tylko nadzieję, że dolewać po wymianie nie będę musiał, bo dolewki tego Twojego Rockoila puszczą mnie z torbami :P
-
Ja mam inne pytanko na które nie znalazlem odpowiedzi. W lipcu wymienialem olej filtry itp. Teraz czeka mnie kolejna wymiana. Autko mi przydymia przy mocniejszym depnieciu. Chciałbym zrobic plukanke silnika srodkiem LM i teraz mam pytanie czy jest sens najpierw zalac silnik srodkiem, później wszystko spuścić, wymienic filtr oleju, zalac silnik nowym jakims tanim olejem, przejechac z 10km, spuścić go, założyć znowu nowy filtr i zalać już odpowiednim olejem? Myślę, ze po takim zabiegu silnik by się o wiele lepiej wyczyscil niz po samym uzyciu srodka.. Czy przy takiej operacji zbędne bedzie np zalewanie tanim olejem na odcinek 10km lub podwójna wymiana filtrow? Pozdrawiam.
-
Zastosować szybką płukankę przy wymianie i zalać już olej właściwy taki jak ma być, a na kilka tysięcy km przed następną wymianą można dolać płukane "długodystansową". Od razu weź pod uwagę, ze raczej na kopcenie dizla płukanka nie pomoże...
-