-
Ja dużo gratów wymieniłem i najdłużej był spokój po wymianie wszystkich końcówek wtryskiwaczy. Ale i tak po pewnym czasie falowanie wróciło. Regulator ciśnienia to ostatnia rzecz, której nie podmieniałem (oraz wspomniane szklanki), bo nie miałem skąd, a jak MadSkillz zauważył, 6 stów to sporo na strzał w ciemno.
-
Ja dzisiaj wymienilem kolo pasowe na INA bo i tak bylo już zwichrowane, ale żadnych popraw nie zauważyłem, napinacz paska wielorowkowego mi skacze wiec myślalem ze to koło pasowe ale to nie równa praca silnika. Następnym krokiem bedą końcówki, mimo iz kilka dni wcześniej je czysciłem ale iglice mialy już wżery (sprawdzałem pod mikroskopem).
-
W 147 1.9 jtd miałem podobnie - wymiana i czyszczenie końcówek nie pomogło, winna była elektronika w samym wtryskiwaczu. Wymieniłem na inny wtryskiwacz (używka) i pomogło.
W zeszłym roku w 159 korekty miałem nie do końca w porządku, było też falowanie i wtedy wymieniłem jedną końcówkę wtryskiwacza żeby to poprawić, pozamieniałem trochę kolejność wtrysków i falowanie ustąpiło. Aktualnie znowu lekko faluje (nie zawsze).