Wiesz, Twój pomysł baaaardzo mi się podoba :D
Printable View
Magil kupiłem ten samochód w marcu więc nie wiem jakie brzmienie ma mieć tłumi. Ale gdy wsiadam i wciskam gaz to te mruczenie jest super.Po zakupie wracałem ponad 200 km i nie było głośno w środku.
Nie zakładam nowego tematu, ale mam inne pytanie:
czy ktoś przerabiał w 3.2 JTS fabryczne "barany" z katalizatorem, na wersję bez? :confused: :rolleyes:
Tutaj na forum chyba nikt ,gdybys chcial kolektory bez katow do tego silnika to firma Autolusso(Penrith) z UK robi takie a dokladnie gosc o imieniu Dan Cunningham.
A nie lepiej starym polskim sposobem wyciąć z baranów tego kata, wsadzić odpowiednią rurkę i owinąć bandażem? Bo taki miałem na to pomysł :D
Jeszcze Autodelta z Wielkiej Brytanii robi barany bez katalizatorów z kwasówki z mocowaniami pod oryginalne pampersy. Cena... ogólnie tyle to kosztuje, ale jak do 10+ letniego auta to nie widzę sensu w takim wydatku.
[MENTION=181]salatin[/MENTION], zasadniczo to mówię poważnie. Pytałem o "przeróbkę", a nie o wymianę. Nie wiem co w tym niestosownego? Producent zrobił już barany. Wystarczy wyciąć kata i wspawać coś w zamian. Oczywiście mówię o schludnej robocie, zgodnej z dobrą sztuką spawalniczą i obróbką metali. Co w tym złego*?
* - Nie jestem inżynierem od układów wydechowych, więc jeżeli jest w tym coś nierealnego do wykonania to proszę o informację :)
[MENTION=82893]tomegm[/MENTION], jak dla mnie ceny Autodelty są oderwane od rzeczywistości - dla przykładu nasz polski FMIC produkuje kolektory do innych V'ek np. do Nissana 350 za 800zł...