wszystko kwestia gustu, ja wyraziłem, swoja opinę bo akurat, wiekszość z tych części miałem okazje osobiście potestować.
Printable View
wszystko kwestia gustu, ja wyraziłem, swoja opinę bo akurat, wiekszość z tych części miałem okazje osobiście potestować.
http://www.allegro.pl/item221276691_...fa_romeo_.html
Robiłem chiptuning z powyzszego linku..Moge polecić. Miałem AR 2.4 JTD o mocy 138 KM z roku 98. Teraz mam AR 156 z roku 2003 150 KM. Ta starsza po chipie biła obecna na głowe!.Masakra! Naprawde dostała sporego kopa. Wzrosło zyzycie z 6.6 do jakieś 7 l (przy ostrej jezdzie. Wiem ze gościu teraz podniósł cene do 350 zł. mMysle ze warto do niego zadzwonic :D
Fajnie, że polecasz :) Zastanawia mnie tylko jak można zmieniać ECU nie znając faktycznych parametrów danego silnika :shock: , w twn prosty sposób można załatwić sobie silnid na cacy. Każda zmiana ECU powinna być sprawdzona i potwierdzona na hamowni. Ciekawe w jaki sposób gość udziela gwarancji ???Cytat:
Napisał dddarekj
teraz juz chyba ma hamownie...a ECU nie zmienia w ciemno. Sciąga stare dane na laptopa i kontrofntuje z aktualnymi danymi chyba ? Zabiera dane ECU w laptopie i idzie do domu tam musi miec jakąs baze. Napewno nie robi tego w ciemno. Kiedys kumpel chciał mi to zrobic...Sciąga dane z kompa i wysyła do włoch netem...Odsyłają itd.
Z gwarancją masz racje...jest słowna. Więc toche ryzykowna :!:
Wymieniłem turbinę. wymieniłem sprężyny. Miałem nie fabryczne od TI, ale Eibacha obniżające i dodatkowo twardsze. Wymieniałem na fabryczne od TI i samochód zaczął jeździć jak złoto, nie walę o każdą nierówność, nie nurkuje i przy gwałtownym przyspieszeniu nie tańczy. Koleś który zamontował te Eibachy to musiał trochę przesadzić z ich rozmiarem, błąd w sztuce.
Kolejny raz odkrywam moją Alfę.
Teraz kolej na:
- chip tuning: tak do 205 KM
- Hamulce: albo Brembo Max + DS performance lub EBC jeśli są porównywalne jakościowo to wybiorę tańsze ;-).
- wydech - Supersprint
mysle ze to typowe niestabilne zachowanie autka ze sportowymi sprezynami nie do tego silnika co powinno ;)
spisz sobie numery z tych sprezyn i looknij w katalogu eibach.de od jakiej wersji byly :)
Miałeś racje 100%, jakiś mało rozgarnięty Niemiec założył sprężyny Eibach do:
Alfa Romeo 156 Sedan/Kombi (932) 10.97 - 1.6, 1.8, 2.0, 1.9 JTD
Opis:
przód: EW 1020001 VA;
tył: EW 1020002 HA;
obniżenie: 30 mm;
a powinny być:
Alfa Romeo 156 Sedan/Kombi (932) 10.97 - 2.5 V6, 2.4 JTD, 3.2 GTA
Opis:
przód: EW 1021001 VA;
tył: EW 1020002 HA;
obniżenie: 30 mm;
Te EW 1020001 VA mam teraz do sprzedania. Ile mogą być warte?
u Ciebie na pewno grubosc zwoja sportowej sprezyny na przod powinna byc konkretna...
ja sobie zalozylem do swojego tsa nowe eibachy z wersji 155Q4 i jest marzenie w prowadzeniu przy delikatnym obnizeniu 15mm jak chcialem :)
Czy warto wymieniać filtr na K&N E-9244
http://www.knfilters.com/search/prod...px?Prod=E-9244
??