Tu są te co pisałem.. :)
http://moto-portal.pl/sklep/mp/auto_...i/1404191S.php
Printable View
Tu są te co pisałem.. :)
http://moto-portal.pl/sklep/mp/auto_...i/1404191S.php
Mam jeszcze dwa pytania :)
Na nieśmiertelnym allegro, konkurencyjna firma oferuje niemal identyczne zderzaki za 400pln. W czym Wasz produkt jest lepszy?
I drugie pytanie. Czy po zamontowaniu Waszego zderzaka, przód samochodu się obniży? W zwykłym standardzie było już za nisko i każdy cm niżej to problem...
No wiem, kupiłem kiedys.. kiedys tam zderzak na kopię.. niestety nie udało się pójść na łatwiznę.. Pomijając strukturę kompozytu i surowce, które są z zupełnie innej bajki, bardziej elastyczne, wytrzymalsze mechanicznie i temperaturowo.. to przy zderzaku z allegro musisz kupę pracy wsadzić, by dało się go wogóle zamontować, o ile lakiernik wogole podejmie sie tego.. Z tego co pamiętam, to na pewno miejsce na atrapę było ok 0,5cm za wąskie w gornej czesci, a przy marnej grubosci zderzaka, nie bardzo było jak to rozszlifować.. Miejsca na kierunkowskazy to wogole jakas pomyłka.. przy robieniu formy powykrzywiało się im wszystko i tak zrobili formę.. kompletnie nie dało się tam wsadzic kierunków, poza tym nie masz żadnych otworów wyfrezowanych, tak montażowych jak i np. za grilem.. no i sama powierzchnia zderzaka ma taką specyficzsnę dla marnych surowców pofalowaną strukturę.. Zlikwidowaliśmy też te wielkie dziury na spryskiwacze reflektorów i przetłoczenie tablicy rejestracyjnej, kompletnie nie pasujące wymiarem do tych w PL :)
Cadamuro zderzaki klasy naszych sprzedaje po 2000zł i więcej.. o Helvetii nie wspomnę, bo ceny mają niewiele niższe niż Cadamuro, a jakość niewiele lepszą niż allegro.. mam od nich przód GTA do 156-stki w magazynie.. wstydziłbym się coś takiego wysłać klientowi..
...i to chyba tyle w skrócie :)
Ok. Czyli prawie wszystko jasne.
Resztę spraw załatwimy na PW.
Jak dla mnie kawałek dobrej roboty, pomyślcie o modyfikacji tylnej części a wezmę komplet...pozdrawiam
Dzięki.. tył niebawem się pojawi w ofercie.. :)
Super.. czekam więc na info.. :)
Projekt bardzo ciekawy i jak dla mnie trafiony w 10. Jestem zainteresowany stylizacją alfy 147 na GTA już od dawna (jeszcze zanim kupiłem swoją 147) i szukając odpowiednich elementów trafiłem na spory problem. Ceny używanych części oryginalnych od GTA (zderzaki) może nie są jakieś kosmiczne ale konieczność przeróbek trochę mijał się dla mnie z celem. Szukając odpowiedniego elementu dostosowanego do normalnej wersji (czyli bez szerszych błotników) zakończyły się wielkim zawiedzeniem na aukcji allegro. Rzeczywiście zderzaki są, ale jakoś raczej niska plus konieczność przerabiania, aby wmontować kierunkowskazy. No więc szukałem dalej i zajrzałem tu. Miłe było moje zaskoczenie, że projekt identyczny z tym jak już w ostateczności pewnie bym przerabiał ten z allegro (dostępny za 400zł przy czym cena/jakość oceniłbym na 2).
Projekt popieram i gdy będą dwa zwierzaczki do kompletu i cena promocyjna to kupuję :).
Jeśli ktoś jest ciekawy czemu chcę przerobić zwykłą 147 1.6 na GTA zamiast kupić GTA to odpowiedzią jest spalanie. No i dysponowanie taką mocą jest mi na chwilę obecną zbędne. Ale wygląd jest jak najbardziej pożądany :).
P.S. Tak czytając cena z kierunkami 670zł jeśli byłaby aktualna to można mnie do listy dopisać.