Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Alfa 147 Przód Prestige Line

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

No jest kilka osob zainteresowanych, tylko jeszcze nie wiem na ile konkretnie, najchętniej to do swojej bym to zapiął.. tylko najpierw musiałbym znaleźć coś co nie było bite z każdej strony..
    Chwilowo mam jeszcze inny projekt na głowie, ale mam nadzieję, że na dniach coś się wykombinuje..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Jeśli na dniach nie kupię, to będę coś kombinował we współpracy z Pablogarage.. zapnie się przód i progi i zrobimy fotogalerię..
    To ja oferuje swoją 147 jako model testowy.
    Kilka dni temu najechałem przodem na jak się okazało, zbyt wysoki krawężnik. Poharatałem nieco zderzak od spodu i nie wiem, czy coś się da z nim jeszcze zrobić. Więc jeśli szukacie 147 do przymiarki w pablogarage to ja jestem chętny.

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Dzięki Sławku.. gadałem już z Pawłem i nie ma problemu jesli bedziesz zainteresowany.. i oczywiscie jakąś superpromocyjną ofertę się zrobi..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Dla mnie to pod scudetto jest teraz za mało "wulgarne". Ale to taki drobiazg, że ciężko będzie odróżnić laikowi od GTA-style. Natomiast tył 147 GTA faktycznie jest (również wg. mnie) do poprawienia i tu będzie spore pole do popisu

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

...będzie dyfuzor ..przynajmniej w jednej z opcji

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

cytat
    [QUOTE=Piots;406133]Wiesz, wszystko zależy od podejścia. Ja jak będe chciał mieć GTA to kupie GTA a nie będę stylizował zwykłe auto na wersje sporotową - u mnie budzi to raczej uśmiech, że ktoś próbuje "leczyć kompleksy". Wogóle nie leży mi "tjuning" w stylu dokładek pod zderzaki itp. moim zdaniem szpeci to tylko auto. Ale macie inną grupę docelowych klientów ( raczej ludzi dla których AR jest pierwszym lub jedynym samochodem, a chcą za stosunkowo niewielkie pieniądze się wyróżnić. I oczywiście w tym wypadku jest to słuszne )
    Co do detali to zwracam uwagę na szczególy w każdym projekcie.
    Nie krytykuje Waszych działań tylko wyrażam opinie z mojego punktu widzenia, rynek ma różnych obiorców ja jestem z innej niszy
    Oczywiście jak pisałem, bardzo mnie cieszy jak takie firmy się rozwijają. Dowalcie konkurencji

O jakich kompleksach Ty piszesz człowieku. Ludzie mają rózne zainteresowania i hobby. Dla niektórych osób sama przebudowa i dobry efekt jest frajdą. Ja jestem tego przykładem. Przebudowałem sobie nadwozie zwykłej na GTA tylko dlatego że DLA MNIE 147 GTA jest najładniejszym hatchbackiem jaki został wyprodukowany. I nie da sie kupić zderzaka oryginalnego i sobie go wsadzić na przód(jak piszesz w jednym z postów) bo blachy w GTA są szersze więc wsadziłem zderzak przedni,błotniki przednie,nakładki progowe oraz poszycia błotników tylnych i tylny zderzak.Mój samochód miał być ekonomiczny i DLA MNIE ładnie wyglądać.Jak pisałem sama budowa czyli rozebranie go i skręcenie z powrotem sprawiło mi wiele frajdy.W rezultacie mam ekonomiczny i ładny samochód a że musiałem kupić drugi który juz ekonomiczny być nie musiał. Ale znów musiał się mi bardzo podobać więc padło na GTA tym razem już w oryginale.Większość chłopaków którzy upiększają w jakiś sposób swoje samochody robi to bo lubi sobie podłubać przy swoich samochodach. Zgodzę się że efekty bywają różne ale moim skromnym zdaniem napewno nie o LECZENIE KOMPLEKSÓW tutaj chodzi. Popieram zdecydowanie produkty robione przes DS"A bo jakość idzie tu wg mnie na równi z dobrym smakiem.

---------- Post dodany o godzinie 14:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:28 ----------

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Zaproponowanie radykalnie innych wzorów niz fabryczne do Alf Romeo jest praktycznie skazane na niepowodzenie.. te auta prawie nie akceptują takich pomysłów.. Nawet AutoDelta korzysta z fabrycznych linii w swojej ofercie ospoilerowania..

Odnosnie "leczenia kompleksów" to kompletnie się nie zgadzam.. może Ciebie stac na to, by mając kaprys kupić sobie wesję GTA, bo Ci z wygladu bardzo się podoba.. ale nie wszystkich, którym ona także się podoba stać na zakup tej wersji i co ważniejsze chyba na utrzymanie auta z takim poziomem spalania.. Dlaczego tak nierozerwalne jest dla Ciebie wygląd i silnik..? Jednym odpowiada jedno, innym drugie, a jeszcze innym obie te rzeczy jednoczesnie.. i nie nam decydować o słuszności któregokolwiek z tych wyborów.. to kwestia tolerancji..
    Zdecydowanie popieram.
    Ostatnio edytowane przez sołtys ; 19-10-2010 o 15:39
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Dzięki Tomku..

...a dzisiaj oglądałem kolejną 147-mkę ...bezwypadkową ehhh. No OK, jakiegoś mega dzwona nie miała, a nawet mocniejszego udarzenia, ale 7 elementów jest podmalowywanych domowymi metodami.. no dramat.. ogólnie całe auto do lakierowania.. i może bym to nawet przeżył, bo mam dobrego lakiernika, ale w środku.. rety.. co za chlew.. tam pawia tylko brakowało.. jakies chipsy, pety a nawet obierki z jabłka na podłodze się walały.. Ogólnie siąść i płakać..

Z obawy, że strona mechaniczna auta jest równie zadbana, odpuściłem sobie dalsze oglądanie..

Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto

Domyślnie

Ja mam jeszcze jedno pytanie, które pewno interesuje wiele osób.
    Jakie koszty trzeba mieć na uwadze kupując taki zderzak? Czy jest to zderzak kompletny, który trzeba tylko pomalować, czy trzeba jeszcze dokupić jakieś kierunkowskazy siatexy, czy inne ustrojstwa?

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Poki co mam mozliwosc robienia rabatu 50%, pozniej bedzie oczywiscie mniejszy, czyli cena na dzisiaj ok 500zł.. siatka to grosze.. do wyboru do koloru jest na allegro.. ale fakt, trzeba dokupić kierunkowskazy GTA, najtaniej spotkałem po 87zł/szt nowe.. używki będzie ciężko znalezc..

Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto

Domyślnie

Obecnie nowe kierunki na allegro są po 160pln. Czyli za dwa 360 plus przesyłka. Plus siatki, plus koszt lakierowania i robi się niezła impreza..