Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Radio CD + mp3

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie Radio CD + mp3

Witam, słyszałem że jest możliwość podpięcia do radia, w miejsce zmieniarki kostkę z wyjściem jack- idzie podpiąć mp3. ale trzeba jakieś zworki spiąć razem.. itp ? wie ktoś coś na ten temat ? oraz gdzie idzie kupić taką kostkę, jak się to nazywa. i jak później się steruje tym.. -czy działają przyciski z kierownicy. oraz słyszałem ze to jest opcja ale niestety mono .. ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

Przyciski z kierownicy nie działają, stereo, allegro, zworek nie trzeba spinać jak zadziała kombinacja scr+on
    http://www.forum.alfaholicy.org/147/...rzacz_mp3.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar shrek2oo7
    Mieszka w
    Warszawa, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS 150HP Selespeed 2001

Domyślnie

Cytat Napisał jendriu Zobacz post
    Przyciski z kierownicy nie działają, stereo, allegro, zworek nie trzeba spinać jak zadziała kombinacja scr+on
    http://www.forum.alfaholicy.org/147/...rzacz_mp3.html
    Osobiście uważam, że opcja ze zwieraniem jest o wiele lepsza i wygodniejsza. Szczególnie jak ktoś nie korzysta z CD.
    Aby zablokować działanie CD, a włączyć AUX na stałe trzeba zewrzeć piny c13 i c14 w tej niebieskiej kostce. Można też wstawić np. przełącznik hebelkowy i w razie potrzeby włączać CD.

---------- Post dodany o godzinie 19:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:36 ----------

Cytat Napisał KlaudioOs Zobacz post
    Witam, słyszałem że jest możliwość podpięcia do radia, w miejsce zmieniarki kostkę z wyjściem jack- idzie podpiąć mp3. ale trzeba jakieś zworki spiąć razem.. itp ? wie ktoś coś na ten temat ? oraz gdzie idzie kupić taką kostkę, jak się to nazywa. i jak później się steruje tym.. -czy działają przyciski z kierownicy. oraz słyszałem ze to jest opcja ale niestety mono .. ?
    Jak kupisz kabel na cinch, a nie jack(większość na allegro są mono) to będzie stereo.

---------- Post dodany o godzinie 19:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:38 ----------

Taki będzie pasować: http://allegro.pl/aux-blaupunkt-audi...255117353.html
    Ostatnio edytowane przez shrek2oo7 ; 28-10-2010 o 18:42

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

a więc, nawet jeżeli podepnę ten kabel-stereo i zepnę zworki
    to i tak nie będą działały przyciski na kierownicy ?

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Nie będą! Podpinając jakimkolwiek kablem seryjne radio poprzez mini jack'a do odtwarzacza mp3. Poprzez ten kabel wychodzi Ci tylko i wyłącznie dźwięk z odtwarzacza. Generalnie na ten temat już było sporo pisane na forum. Jak chcesz słuchać mp3 w swoim seryjnym radyjku odsyłam do tematu Radioodtwarzacz w 147. Jest tam napisane o emulatorze zmieniarki CD. Z tego co jest napisane na stronach aukcji sterowanie z kierownicy jest obsługiwane w tym emulatorze.
    Pozdrawiam!

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał shrek2oo7 Zobacz post
    Osobiście uważam, że opcja ze zwieraniem jest o wiele lepsza i wygodniejsza. Szczególnie jak ktoś nie korzysta z CD.
    Aby zablokować działanie CD, a włączyć AUX na stałe trzeba zewrzeć piny c13 i c14 w tej niebieskiej kostce. Można też wstawić np. przełącznik hebelkowy i w razie potrzeby włączać CD.
    Ja miałem na początku zwarte piny na stałe ale po 2 miesiącach je rozłączyłem bo jednak czasem wsadzę jakąś płytę. Od razu też napisze, ze wcale nie trzeba trzymać jednocześnie ON + SRC wystarczy zaraz po odpaleniu auta gdy radio samo startuje nacisnąć SRC i gotowe wcześniej kombinowałem z jednoczesnym naciskaniem i nie zawsze załapało teraz wymusza zmieniarkę za każdym razem...