I wywaliłeś oba:)
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Printable View
I wywaliłeś oba:)
No właśnie nie :D
w bardzo dobrym stanie to niewiele mówi ;) jaki masz średni przelot z 5 ostatnich regeneracji? u mnie jest to ok. 450km w trybie 90% miejskim - krótkie 5 km odcinki. sam nie wiem czy to dużo czy mało. póki co, wypalania w trybie wymuszonym (serwisowym) nie miałem. filtr zaczyna wypalać się przy okazji dłuższych wycieczek kiedy zapchanie filtra wynosi ok 100%. z tego co wyświetla się w MES, 100% jest normalnym zatkaniem DPF. wypalanie jest mocno wskazane przy zatkaniu 200%.
ja staram się wypalać filtr przy jego zatkaniu w okolicy 100% czyli po przejchaniu ok. 450 km. a jak jest u Was?Cytat:
Indicates the calculated particulate mass in % based on the DPF pressure reading from the sensors. Lower value means less clogging.NOTE: The filter is NOT considered as CLOGGED if this value is <100%. Also, note that in most systems values <200% are not considered as critical, but above this value it is highly recommended to perform a regeneration.
Jeszcze jeden minus posiadania DPFa tj. efekty uboczne m.in. pożary(związane z wysoką temperaturą podczas wypalania).
U mnie co 650 km
Wywaliłem ostatnio to dziadostwo. Katalizator zostawiony. Dpf wywalony. Wszystko jak oryginał. Po wywaleniu egr samochód startował od około 1500 obr/min. Teraz gdy wywaliłem dpf i programowo klapy wirowe ciągnie od ok. 1200 obr/min. przy niskich obrotach to zupełnie inny samochód. Chodzi jak burza. Żałuję, że nie wywaliłem go na początku....jeszcze jeden plus, mniejsze o około 1 litr spalanie. Nie muszę teraz siedzieć jak na szpilkach i patrzeć czy sie wypala czy nie. Spaliny mają tylko inny zapach i nie zauważyłem żeby kopcil, czy wydech był zawalony sądzą. Był gdzieś filmik na yt jak 2.4 kopci po wywaleniu dpf. U mnie takie coś nie istnieje. Naprawde 100x bardziej dynamiczny samochód, nie chce się wysiadać :-) Dodam, że wkład u mnie nie był tak mocno przytkany. Kilka-Kilkanaście kanałów było niedrożnych. Także szczerze Polecam :-).
Sent From Samsung Galaxy S5
Ile dałeś za wywalenie dpf i klap?
średnio 450-600zł.
Odpalanie jest bardziej łagodne, większa kultura pracy silnika.
Sent From Samsung Galaxy S5