-
Jak w temacie ubywał mi czasami płyn. Po dalszych oględzinach wszystko wydawało się szczelne jednak po głębszych oględzinach z chłodnicy czasem troszkę płynu się wylewało (na łączeniach z boku chłodnicy ) Wymieniłem chłodnice i wszystko jest ok. Co zauważyłem,że wcześniej po np. dniu stania auta po odkręceniu korka płynu chłodniczego nie było nic słychać. Teraz ciśnienie się utrzymuje.
---------- Post dodany o godzinie 09:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:21 ----------
Co najważniejsze nie ma ubytku płynu
-
Rowniez mialem problem z ubywajacym płynem - u mnie powodem byl rozszczelniony zbiorniczek wyrównawczy ktory sklejony jest z dwoch połówek. Normalnie pomimo ze płyn był ponad spojeniem - zbiornik nie przeciekał - przy czym po rozgrzaniu auta gdy cisnienie w zbiorniczku wzrastało zauważyłem jak przez spojenie są "puszczane bańki" :)
Uszczelnienie silikonem sanitarnym pomogło.
-
2 załącznik(i)
Witam serdecznie. NIe chcę zakładać nowego tematu bo po co. Mianowicie mam taki problem. Ubywa mi płyn chłodniczy. tak raz za czas, tzn jak zejdzie poniżej dosłownie milimetr skali MIN w zbiorniczku to potem ubywa chyba wolniej widać to poprostu no.Dolałem praie litr na jakieś lepiej iż 8 mieisecy :) to dużoo no według mnie. autko nic nie kopci przy paleniu, olej w porządku, majonezu brak. temperatura w pożądku korek myślę że też. dziś tak miałem czas i polukałem na silniczek od gory cos od dołu, i tak patrze od gory coś tu mokre jest.. i na dodatek czerwone. Tak mi się wydaje że to to chyba będzie no bo coż innego. jes to prawy dolny rog chłodnicy jak patrzysz na samochód od przodu.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=127739&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=127740&stc=1
na zdjęciach widać mokre, i też czerwone. wydaje mi się że to to, w szczególności że kiedyś tam jak wymieniałem olej filtry itd. to powiedizał mi gość że chłodnica lekko czerwieniutka na rogu jak byc coś ciekło ale sucho jeszcze wszedzie było, a tutaj jest no ewidentnie już morko, i dziurka chyba się zwiększyła, Na dole jak widać na zdjęciu jest morko, i róg jak dotykam chłodnicy czy jej obudowy no to czuc sliske i mokre i pachnie wydaje mi się płynem. co na to powiecie .
Pozdrawiam. czekam na opinie :)