Jeśli chcesz mieć na tip top zaopatrz się w dokładnie taką jaka jest przewidziana do twojego silnika
Printable View
Jeśli chcesz mieć na tip top zaopatrz się w dokładnie taką jaka jest przewidziana do twojego silnika
Ale czy jest to jakoś odczuwalne, że nie jest to Bosch?
Bo gwarancja na 2 lata, więc jeśli chodzi o awaryjność, to zawsze można oddać.
http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._16v_jtdm.html
Objawy w pierwszym poście. Rozwiązanie problemu w ostatnim.
Raz jeszcze wielkie dzięki.
Wyleczyłeś mnie z kombinowania ;)
Biorę dedykowanego Boscha. Żadnych chinoli, żadnych przekładek.
Jedyna dopuszczalna forma kombinowania to wymienić wkład też na Boscha.
Nr dobierany jest do puszki, w wielu puszkach siedzi ten sam wkład. Możesz kupić inną puszkę byle w środku był ten sam wkład Boscha który potrzebujesz.
I uwaga na sprzedawców na Allegro którzy oferują niby oryginalne i nowe przepływki Boscha ale np 100zł taniej niż reszta.... Pewnie puszka owszem Boscha, a w środku NO NAME
Zwróciłem na to uwagę- nawet w nazwie aukcji jest Bosch, a w opisie Czajna ;)
Nie znalazłem jednak tanszego "wkładu" niż te 300zł, więc kupię na miejscu- we Wrocławiu- za 320zł.
Ale za jakiś miesiąc- bardzo mi przesunięcie charakterystyki na razie nie przeszkadza ;)
Cześć,
podepnę się pod temat, bo też mam przepływomierz do wymiany. Zaufany mechanik przeczyścił mi go ponad rok temu, ale na dziś dzień błąd czujnika doładowania pojawia się tak często, że niemal każde wyprzedzanie staje się uciążliwe i radość z jazdy odchodzi na dalszy plan :/
Pytanie brzmi gdzie najpewniej kupię oryginalny czujnik masy powietrza (przepływomierz) i jaki numer najprawdopodobniej podchodzi do mojej Belli? Silnik to 2.4 JTD 10V 110kW CF3 z 2002 roku - typ modelu: 932AXC00 i kod silnika: 841C000.
Czy to będzie BOSCH 0 281 002 309?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Ja mam walniętą przepływkę (pokazuje za wysokie napięcie) ale po wyczyszczeniu overboosta i wymianie walniętego czujnika położenia wału (chyba nie ma to za wiele wspólnego z błędem przy przyspieszaniu) mam spokój i błąd mi już nie wyskakuje. Przepływkę i tak po jakimś czasie wymienię, ale teraz mam zaplanowane dużo ważniejsze wymiany i odłożę to w czasie.