Witam...
Witam wszystkich.Jak tylko zobaczyłem ten post to od razu przypadł mi do gustu także brawa dla założyciela...:)
czy dojeżdżasz Alfą wyłącznie do pracy, do domu, a może po drobne zakupy?
Alfina jeżdzi wszędzie do pracy do szkoły z dzieckiem do sklepu do znajomych nie szczędze jej w jeżdzie...
wykorzystujesz samochód również służbowo, jeśli tak to jak intensywnie i do czego?
Słuzbowo to jedynie jak poproszą żeby do innego oddziału jechać na jekieś szkolenie a opłaca sie bo dobrą kasę za paliwko zwracają a najbliższy oddział ok 90km...Także mozna polecieć...:)
ile km dziennie pokonujesz Alfą i po jakich drogach?
takie minimum to ok 40 do 50 km dziennie a drogi są tu niezłe...:)
ile czasu najdłużej jeżdziłeś/łaś bezawaryjnie?
Kupiłem ją w marcu zeszłego roku i miała przejechane niecałe 140kkm, na dzień dobry wymiana przewodu hamulcowego tylnie lewe koło łożysko lewe razem z tą cześcia co łaczy wahacz górny i dolny i do zeszłego tyg. nic tyle że przegląd mi się skończył i powymieniałem wszyskie wahacze przód (bo pukały) łaczniki stabilizatora tylne wahacze poprzeczne te bliżej kierowcy bo pływała i jeden był krzywy nie wiem dlaczego ręczny linki bo nie było od zakupu i opony...:) Moim zdanie silniki to mają super niezawodne a dziwne no nie...
ile miesięcznie wydajesz na bezyne i przy jakim silniku?(można pisać gaz)
Miesięcznie to przeliczając na nasze ok 1300zł.(ok 300 funtów w zasadzie to różnie),
silnik 2,0 TS Selespeed...
jakie największe usterki ci się zdarzyły i dlaczego?
Żadne poważne jedynie raz przekażnik się spalił od wentylatora i kontrolka lock zaraz po zapupie auta na drugi dzień się zapaliła wymiana czyjnika na nowy plus przedmuchanie stacyjki i wsio...:):):)
czy planujesz sprzedać Alfę, jeśli tak to dlaczego?
po takich wymianach to jeszcze rok będę jedził minimum no chyba że znajdzie się kupiec i da mi za nią tyle ile będę chciał a na pewno nie mało, ale jak bym miał zmieniać to napewno Alfa ale nie wiem jaki model wiem tylko że silnik musi mieć min 3,0 v6 a najlepiej 3,2:):):) ale ile to kosztuuuuuje hohoho a jak się uda to niunie do Polski możeprzełoże lub części...
Także tak sprawa wygląda...
Pozdrawiam...:D:):D
A tak na marginesie to najbardziej lubie objezdzać swoją Alfinką beemki te dwulitrówki a one gonia ale tylko do 160km/h i odpuszczają a mi sie wtedy 4 załącza koczam tego selespeeda...
A to tak małymi literami