Postanowiłem założyć temat aby każdy mógł napisać,
[do czego i w jakim stopniu wykorzystuje swoją Alfę 156 ]Wypowiedzi mają pomóc w ocenie przydatności tych modeli w życiu codziennym, oraz określić, czy Auta te nadają się do cięższej pracy czy tylko i wyłącznie do wożonka.
Ocena wypowiedzi ma pomóc w ukształtowaniu opinii o tym czy 156-tki dają sobie radę w intensywnej eksploatacji nie psując się, czy też psują się bardzo często, proporcjonalnie do nasilonej używalności. Wypowiedzi mają mieć charakter sondażowy i poglądowy.
Najbardziej interesuje mnie:
- czy dojeżdżasz Alfą wyłącznie do pracy, do domu, a może po drobne zakupy?
- wykorzystujesz samochód również służbowo, jeśli tak to jak intensywnie i do czego?
- ile km dziennie pokonujesz Alfą i po jakich drogach?
- ile czasu najdłużej jeździłeś/łaś bezawaryjnie?
- ile miesięcznie wydajesz na benzynę i przy jakim silniku? (można pisać gaz)
- czy Auto naprawiasz sam/a czy oddajesz do mechanika
- jakie największe usterki Ci się zdarzyły i dlaczego?
- czy planujesz sprzedać Alfę, jeśli tak to dlaczego?
Za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny. Jeśli powtórzyłem temat to przepraszam i można wykasować.
Zaczynając od siebie
-jeżdzę Alfą do pracy, domu, w plener, zakupy, czasami na drobne fuszki, nic intensywnego,
-nie wykorzystuję samochodu służbowo tam gdzie pracuję,
-dziennie robię 4km w jedną stronę na dojazd do pracy,
-w grudniu ubiegłego roku wydałem ok 400zł na benzynę żeby zrobić raptem 400km, teraz w styczniu wyszło 330zł. Za 100 przejechanych km płacę 100zł, tyle mi pali,
-staram się naprawiać sam jeśli jest możliwość, no prócz rozrządu ale i z tym chce się przełamać,
-największe usterki, wysokie spalanie, falowanie,
-nie planuję sprzedać, chyba że będzie się bardzo i często sypać