Wg mnie dystanse to nieporozumienie, a i słyszałem że nie są bezpieczne. Lepiej dobrac felgi z odpowiednim ET. ;)
Printable View
Wg mnie dystanse to nieporozumienie, a i słyszałem że nie są bezpieczne. Lepiej dobrac felgi z odpowiednim ET. ;)
Witam
Mam zamiar założyć taki zestaw:
Felgi 7.5 x 17 ET 30
Opny 205/50
Dystanse: chciałbym 20 mm
Zawieszenie: seria
Jakie macie doświadczenia zmieszczą się czy bedą obcierać? Wygląd jest drugorzędny i subiektywny więc nie ma co dywagować.
Kto wsadził najgrubsze dystanse i zjaka felgą i oponą?
Felgi iopony już są teraz kwestia doboru jak najgrubszych dystansów, więc proszę o rady
Pozdrawiam
15mm wchodzą bez problemu, mam na jednej alfie taki zestaw i nic nie obciera. Myślę że i 5 mm więcej dało by radę, tylko wszystko zależy od zawieszenia, wiadomo z czasem wszystko przysiada.
rycerz82 gdzie słyszałeś że dystanse są niebezpieczne?, znam kilka osób które mają założone i nic się nie dzieje, zresztą z technicznego punktu także nie widzę żadnego niebezpieczeństwa, pod warunkiem że wszystko odpowiednio dobrane.
Witam
Jesli chodzi o zawieszenie to wszystki dosłownie funkielnówka wymienione zeszłego lata.
dance a jakie masz opony i felgi - chodzi mi o R, ET i szerokość
Pozdrawiam
Witam
Dziś sprawdziłem dystanse 17mm felga 15" ET 25 Opona 205/60 było za duzo opona wystaje poza obrys nadkola - etetycznie kicha ale na dziurach nie obcierało.
Myślę , że do ET 30 R 17 opona 205/50 założe na tył ten dystans (17 mm) powinno być róno z linią, a na przód 10 mm
pozdrawiam
Nie zauważyłem twojego wcześniejszego pytania, jak jeszcze potrzebujesz sprawdzę jutro dokładnie et i napiszę.
Nie wiem co jest ale po zmianach na forum muszę się logować co parę minut, forum mnie wywala ;-)
Witam
Sprawdź proszę jakie masz felgi i opony. po mojemu 20 jest za dużo.
pozdrawiam
Odgrzeję temat, czy ktoś może powiedzieć jakie dystanse można zastosować tył/przód by opona nie wystawała poza nadkole? Z tego co widzę to chyba 20mm to za dużo. Ktoś ma u siebie może 15mm lub 10mm przy kołach 17", 7", et 40?
ponawiam pytanie...
Ja mam z tyłu podobno dystans ok 16-17mm, nie mierzyłem go dokładnie, ale postaram się zmierzyć. Koła 215/45 R17 i nic nie obciera, nic się nie dzieje. O szczegóły możesz zapytać poprzedniego właściciela mojej Alfy - Gofer156 - sprzedaje on również dystanse 20mm właśnie na forum, które miał założone na przodzie - wypytaj jak się na tym jeździło :)