http://polskajazda.pl/Samochody/Alfa.../114017,889902
takie foto starczy?
Printable View
http://polskajazda.pl/Samochody/Alfa.../114017,889902
takie foto starczy?
Daj spokój faktycznie nie ma ABSu - coś Ty z nim zrobił?
Ja nic :) Musiałbym dotrzeć do poprzednich właścicieli, co byłoby dość trudne. Ale nie chce mi sie wierzyć, żeby ktoś zdemontował ABS. Może to po prostu taki model.
Ciekawy jestem czy ktos z forum ma 155 po 95 roku bez ABSu.
Przed wymiana tulei było dobrze?
---------- Post added at 00:18 ---------- Previous post was at 00:17 ----------
Ciekawy jestem czy ktos z forum ma 155 po 95 roku bez ABSu.
Przed wymiana tulei było dobrze?
ogladalem osobiscie kiedys 155 z 97 roku 2.0 16v ktora tez nie miala abs, auto bylo kupione jako nowe w polskim serwisie
Było znacznie lepiej, mimo że chyba 3 były zerwane. Wtedy auto prowadziło się gładko, nie było, żadnych dziwnych szarpnięć na hamulcu, nie czułem żadnych pojedynczych drgań podłogi, ani odgłosu tarcia gumy przy manewrowaniu kierownicą. W zasadzie, gdyby nie odgłos stukania na dziurach i wybojach, to bym nawet nie prosił mechanika o zbadanie zawieszenia i nie wiedziałbym o zerwanych tulejach. To wyszło przy okazji zmiany osłony na przegubie. Do prowadzenia auta nie mogłem się wtedy przyczepić.
No to coś mechaniory skopały, trzeba podnieść auto i sprawdzić luzy na kołach , drążkach i gumach.
No jak auto sprzedawane w Polsce to nie zdziwiłbym się jak by było też bez lakieru:D
Pojechałem ostatnio do innego mechanika, żeby zbadali zbieżność. Sprawdzili, mówią że ok, wyważyli koła jeszcze raz, mechanik się przejechał ostro i mówi, że wszystko gra. Tylko, że ja mam ciągle to dziwne uczucie, że nie gra, a na 100% jestem pewny, że żadnych szarpań przy podłodze nie było. Luzów nie ma, bo też było to wszystko sprawdzane. Co do edycji na Polskę, to akurat do lakieru się nie czepiam, bo jest naprawde ok, ale słyszałem, że tylko "polskie" 155 mają bat anteny na dachu, a cała reszta ma w tylnej szybie. Moja jest akurat właśnie kupiona w polskim salonie :)
moja tez w polskim ale z abs, antena z przodu