ja ostatnio na zbiorniku zrobiłem 830 km do chwili za świecenia rezerwy, tankowałem prawie dokładnie w tym samym momencie za świecenia kontrolki, u mnie objaw miną od kąt tankuje powoli tzn. nie naciskam do końca pistoletu na stacji tylko do połowy.
Printable View
Na pływaku jest zwykły potencjometr...
U mnie jest tak samo dziwnie przy czym zalewając pod korek wskazówka stoi na 3/4 za każdym razem... w lato zdemontuje ten pływak i spróbuję poprawić ten "potencjometr" preparatem do potencjometrów (o ile nie będzie go benzyna zmywała powinno pomóc) kiedyś w domowym sprzęcie hifi w ten sposób naprawiało się trzeszczące gałki od głośności czy balansu...
Po za tym przeglądam też aukcje internetowe, może ktoś wystawi nowy pływak za parę złotych...
Najtańszy jaki znalazłem (potencjometr+koszyk) 340 pln
Można by zaryzykować i wstawić używkę (komplet) http://allegro.pl/pompa-paliwa-alfa-...031627002.html pierwsza lepsza znaleziona...
Można kupić też w cenie 50-60zł
Z wskażnikiem paliwa jest podobnie jak wskażnikiem temperatury, poprostu nie dokońca pokazuje dokładną wartość cieczy w zbiorniku, a wskażnik temperatury, termostat zmieniony, silnik rozgrzany na max powinien mieć 90 stopni , pod komputerem pokazuje że ma 88-90 a na wstażniku pomiędzy 70 -90
Nie powiesz chyba że przy tankowaniu pod korek tolerancja błędu to "ćwiartka baku", a przy połowie baku wskaźnik potrafi pokazywać rezerwę (to co najmniej przekłamanie o 20-30 litrów)...
Co ty gadasz...? Jak wytłumaczysz to że inne alfy pokazują prawidłowo...?
P.S
Czy pływaki w maluchach, fiatach, nysach starach i innych polskich wynalazkach z lat 70tych były lepsze, dokładniejsze i nowocześniejsze...? Bo się jakoś nie myliły...
Z tego co wiem to potencjometr powinien mieć swoją rezystancje w położeniu max i min pływaka. Tak więc napewno używke można pomierzyć miernikiem i sprawdzić czy pokazuje ok.
No właśnie żyją własnym...
Ja bym chciał przywołać ją do porządku żeby działała prawidłowo...