Tankowanie do pełniuśka, pod każdym względem :)
Printable View
Tankowanie do pełniuśka, pod każdym względem :)
nie podstęp a człowieczeństwo :)Cytat:
Napisał J@rek
koleś zatankował 20 litrów na stacji xxx i widocznie kijowe paliwo było ( z wodą ) i jtd poprzez czujnik w filtrze paliwa wyłączał silnik po około 1 minucie jazdy - jak wychwycił wodę - koleś po poradzie mechanika dolał do pełna na bp ultimate diesel aby wymieszać to kiepskie paliwo - niestety na podpiętym czujniku dalej było to samo - koles blady - my źli bo 200 km walnęliśmy do niego :( ale szwagier kumaty w te klocki odpiął czujnik i problem znikł :) dobiliśmy transakcji i do domku :) wylatam do końca to kiepskie paliwo na odpiętym czujniku - dolałem polepszacza paliwa xeramica - potem zatankuje v-powera i wymienię filtr paliwa i bedzie git
Ciężko jest zatankować wodę z paliwem.
Nie wiem co masz na myśli ulepszacz, ale należało wlać absorbent do paliwa - takie coś co wchłonie wodę z paliwa (w zasadzie z dna baku) i zmieszane z paliwem dopiero wypali.
Paliwo nie miesza się z wodą.
By zatankować wodę musiałoby być na stacji w zbiorniku tej wody baaardzo dużo, by smok zasysający był w tej wodzie zanurzony.
No nic.
Poczekamy aż wypalisz to 'paliwo z wodą' i podłączysz ów czujnik.
Woda w baku może być z innej prozaicznej przyczyny - oszczędny gostek tankował po 10 20 zł i woził się z pustym bakiem. I z tego powodu może mieć wodę w paliwie.
Między innymi.
Życzę bezstresowej eksploatacji :).
PS - czyli dobrze wietrzyłem podstęp. Coś było nie tak.
Witaj, szukam dla żony Alfy 147, możesz podać jakies parametry tego wozu na sprzedaż? Rafał, 0501 604 248, pozdrawiamCytat:
Napisał rigobert
ten xeramic to do czyszczenia wtrysków chyba byłCytat:
Napisał J@rek
a ten absorber to gdzie mogę nabyć i ile kosztuje - jakaś marka ???
czy jak juz wylatałem to kiepskie paliwo to wymieniać filtr paliwa czy tylko odkręcić go i wylać z niego paliwo z woda bo ma chyba takie ustrojstwo że wychwytuje wodę - choć moge sie mylić :)
czy z baku spuszczać do konca paliwo przez jakis korek czy ten depresator załatwi sprawe - wczoraj miałem juz minimum to zalałem na bliskiej 7 litrów aby do wrocka doleciec a dzis jadę na shella - v- powera zaleję z pół baku - podepne czujnik i zobaczę czy juz jest ok
jakieś sugestie ????