Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: [156] Zakup 156? Czy to dobry pomysł? POMOCY!!

Szuwar241
    Gość

Domyślnie [156] Zakup 156? Czy to dobry pomysł? POMOCY!!

[/b][b]Witam wszystkich serdecznie. Na początek może nakreśle jak wygląda sytuacja. Otóż, mam 19 lat za dwa miesiące mature.. a po niej studia.. i zamierzam kupić pod koniec wakacji swój pierwszy samochód. Kocham włoskie samochody.. jestem zwolennikiem filozofii Jeremiego Clarksona na temat samochodów, mianowicie samochód musi mieć dusze.. styl i klase..i wyzwala nieprawdopodobne emocje u kierowcy. Jak wszyscy wiemy takie właśnie są Alfy. Chcę kupić 156 w okolicach 2000 roku z silnikiem 1.6 lub 1.8 a kto wie może nawet i 2.0, jednak chyba 1.8 bedzie najodpowiedniejszy z resztą jak uważacie? Będę miał na to około 17-18 tys zł. Ale tu pojawia sie problem. Wszyscy dookoła mi mówią, że będę tego żałował ponieważ Alfy się psują, rozpadają w trakcie jazdy, są nie ekonomiczne i ogólnie nieodpowiednie dla takiego człowieka jak ja. I tu potrzebuje waszej pomocy. Błagam pomóżcie, doradźcie jako właściciele tego samochodu... Chciałbym wiedzieć o nim wszystko od strony użytkowania. POMOCY! Z góry dziękuje.

Arek 146
    Gość

Domyślnie

To zależy od funduszy, gdyż utrzymanie 156 w dobrym stanie trochę kosztuje.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Za ta cene kupisz dobra Alfe z tego rocznika. Co do wypowiedzi kolegow to nie jechali nigdy Alfa, ani w niej nie siedzieli pewnie nawet, wiec ich nie sluchaj.. Przewieziesz ich to zmienia zdanie

tomkap
    Gość

Domyślnie

Jaka znowu dusza? Alfa to normalny samochód.Psuje się wiecej niż inne marki, lecz ma za to ponadczasowy wygląd. Ponadto posiada dobre parametry jezdne a silniki posiadają dużą moc w stosunku do pojemności, niespotykaną wsród nowych popularnych samochodów.Ceny są bardzo konkurencyjnew w porównaniu z innymi markami tej klasy. Ja polecam.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Szuwar241
    Chcę kupić 156 w okolicach 2000 roku z silnikiem 1.6
    A jesteś uparty na 156 :?:
    Mój znajomy ma do sprzedania zadbaną 147 w cenie w której chcesz kupić samochód. Bardzo dobre wyposażenie. Jakbyś był zainteresowany to daj znać, to napiszę Ci coś więcej.

adamodg
    Gość

Domyślnie

w dziale " Południe" chłopaki z Częstochowy organizują jakiś spot teraz na dniach więc jak ci się będzie chciało to podbij i pogadaj , pooglądaj, popytaj o różne rzeczy

Szuwar241
    Gość

Domyślnie

No nad 147 tez się zastanawiałem. Tylko są one trochę droższe a nie jestem na 100% pewny co do tej kwoty ktora bede mial, prawdopodobnie bedzie to okolo 15tys. tak prawde powiedziawszy. I ciezko bedzie znalezc 147 w fajnym wyposazeniu. A 156 z tego co ogladalem z Niemiec mozna miec w tej cenie ze skora itd. Co nie ukrywam jest dosc ciekawe.. no... bo lubie skore;P Ale mniejsza o to w kazdym razie dziekuje na ten spot napewno wpadne

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

jeśli mogę wtrącić swoje 5 groszy to jak już się zdecydujesz to może jeszcze weź pod uwagę silnik 1,9JTD , To będzie dla Ciebie na pewno dużo ekonomiczniejszy jeśli chodzi o zużycie paliwa , oleju oraz żywotność samego silnika bo zawieszenie wytrzymują tak samo w benzynach jak i w dieslach, a ten silnik ma moc zbliżoną do 1.8 a na pewno lepszy moment i zdecydowanie mniej pali że nie wspomnę iż ON jest ciut tańszy od benzyny.
    Ale to tylko takie moje zdanie
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6

adasco
    Gość

Domyślnie

Pamietaj, ze... Alfa jest droga w utrzymaniu. Wymaga dobrego oleju, dobrego paliwa i dobrego mechanika
    Spalanie tez raczej dobre, czyli spore. To musi byc przemyslany zakup.
    Za to wrazenia z jazdy - bezcenne.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Szuwar241
    No nad 147 tez się zastanawiałem. Tylko są one trochę droższe a nie jestem na 100% pewny co do tej kwoty ktora bede mial, prawdopodobnie bedzie to okolo 15tys
    Myślę, że cena jest do negocjacji. Zobaczyć, zainteresować się zawsze warto, bo to nic nie kosztuje. Powód sprzedaży jest tylko taki, że auto od kilku miesięcy jest niewykorzystywane i szkoda żeby większość czasu stało.

Ale tak jak napisał adasco, pamiętaj że o Alfe trzeba dbać, ale wtedy odwdzięczy się niesamowitą frajdą z jej posiadania 8)