Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Czy to jest dobry pomysł ???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie Czy to jest dobry pomysł ???

Panowie, nareszczie jest... moja ukochana 700 km po nią gnałem ale sie opłacało (nom to sie okaże za pare tygodni). 1.9 JTD 115KM 2005 LAZUROWY BŁEKIT OCEANU - jak tylko ogarne temat to wstawie fotki

Sprawa jest tego typu: muszę wymienić rozrząd, olej i klocki. W ASO za wymianę krzykneli 220, 20 i 90 - więc przystępnie tym bardziej, że w moim mieście speców od Alfy nie ma zbyt wielu więc zostaje przy ASO

Problem się zaczoł kiedy poszedłem zapytać się o cenę częsci i tak
    - rozrząd 550 PLN + gwarancja
    - olej 250 PLN - mówią ze tylko i wyłącznie SELENIA 5W40 bo to z turbiną puźniej są problemy, itp.
    - klocki 180 PLN - przód, 140 - tył

Więc znalazłem alternatywe i co Wy na to:

http://moto.allegro.pl/item104758779...tes_pompa.html

http://moto.allegro.pl/item105589001...iecki_5_l.html

http://moto.allegro.pl/item104782506...jtd_od_ss.html

http://moto.allegro.pl/item104782885..._gt_n_typ.html

Moze macie jakieś inne propozycje, jest to mój pierwszy silnik DISLA więc może powinienem zwrócić na coś uwagę?? Z góry dziękuje za opinie i wszelkie sugetie. Pozdrawiam!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Jak na ASO to bardzo dobre ceny i nie narzekaj tylko rób.. Jak będziesz miał swoje części to owszem, zrobią Ci, ale o jakiejkolwiek gwarancji możesz pomarzyć .

Opcja z "zamiennikami" miała by sens gdybyś miał sprawdzonego, dobrego mechanika który zrobi dobrze i tanio. Wtedy kupujesz graty, jedziesz do niego, on Ci za przysłowiową stówkę robi i mając pewność że zrobił dobrze jeździsz szczęśliwy.

ASO za same wymiany też trochę weźmie na nieswoich częściach.. W tym wypadku polecam jednak się szarpnąć na full serwis w ASO bo serio, nie ma tragedii..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Na klockach hamulcowych nie radzę oszczędzać, a o oleju z allegro to lepiej zapomnij...
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    wspomnienia po AR GT

Domyślnie

jak będziesz wymieniał części w ASO Fiat Ełk ulica Suwalska to dobrze rozpytaj co do kosztów robocizny żebyś się na koniec nie zdziwił że stawka *100% w górę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Jak na ASO to bardzo dobre ceny i nie narzekaj tylko rób.. Jak będziesz miał swoje części to owszem, zrobią Ci, ale o jakiejkolwiek gwarancji możesz pomarzyć .

Opcja z "zamiennikami" miała by sens gdybyś miał sprawdzonego, dobrego mechanika który zrobi dobrze i tanio. Wtedy kupujesz graty, jedziesz do niego, on Ci za przysłowiową stówkę robi i mając pewność że zrobił dobrze jeździsz szczęśliwy.

ASO za same wymiany też trochę weźmie na nieswoich częściach.. W tym wypadku polecam jednak się szarpnąć na full serwis w ASO bo serio, nie ma tragedii..
    Fakt, drogo nie jest ale zawsze mogło być taniej, wymieniać napewno będe w ASO ale te części to troszkę mnie powalają. Dają gwarancje na robocizne na części nie...

---------- Post dodany o godzinie 16:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:07 ----------

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Na klockach hamulcowych nie radzę oszczędzać, a o oleju z allegro to lepiej zapomnij...
    Dobre hamowanie to podstawa bo bez hamulców może być nie tęga zabawa
    A co jest z tym olejem z allegro (nie musi być akurat z allegro moze być ze sklepu ale nie z ASO) a z tym co jest nie tak. Nie nadaje się do 1.9 JTD czyli co lać tylko tą SELENIE????

---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:10 ----------

Cytat Napisał agentzo Zobacz post
    jak będziesz wymieniał części w ASO Fiat Ełk ulica Suwalska to dobrze rozpytaj co do kosztów robocizny żebyś się na koniec nie zdziwił że stawka *100% w górę
    Dokładnie o to ASO mi sie rozchodzi Wiem jak jest znam to z autopsji przy serwisowaniu poprzedniej Alfy, pytasz ile - mówią tyle a jak zrobisz to cena się podwaja. Może z tego powodu, że się udało zrobic i działa to trzeba podbić stawke
    A kolega skąd i moze ma jakiś dobrych speców od Alfy w rewirze???
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 27-05-2010 o 15:40

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    wspomnienia po AR GT

Domyślnie

śmiało mogę polecić servis Fiata w Giżycku -Tomka Aleksandrowicz, i mam dobrego "Kowala" ze Szczytna

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Fakt, drogo nie jest ale zawsze mogło być taniej, wymieniać napewno będe w ASO ale te części to troszkę mnie powalają. Dają gwarancje na robocizne na części nie...
    A jak mogą dać gwarancję jak mają części których nie znają? Ja pytałem wszędzie, jak moje części to nikt mi gwarancji nie da bo to i logiczne... Facet Ci da gwarancję bo i zrobi wszystko dobrze.. a okaże się że będzie pasek lipny, zerwie ząbki i będzie rozrząd rozwalony.. i gość ma brać winę na siebie? Dobrze założył, zrobił wszystko ok a rozrząd poszedł.