No normalnie rozwiązałeś mi życiową zagadkę. Ja się naprawdę sporo zastanawiałem, co to jest za pipsztok ;p
Printable View
Ok, podziekował :) i przepraszam że tak wolno czaje
Hehe, swojego czasu też długo rozkminiałem zagadkę pozycyjnych i tego jak się je włącza :) Ale temat był już kilka razy wałkowany na forum, więc pewnie wystarczyło poszukać dobrze, choć ostatnio wyszukiwarka nie działa najlepiej :P
Ja poprostu przeczytałem instrukcje obsługi:)
Jak widzę, kolega o sposobie działania termostatu ma pojęcie raczej blade. Pół biedy jeśli tę swoją wiedzę trzymasz dla siebie, gorzej kiedy dzielisz się nią z innymi wprowadzając ich w błąd. Jeśli termostat się nie zamyka, to nie ma możliwości sprawdzenia go Twoim sposobem, czy Ci się to podoba, czy też nie.
Chłodnica cały czas, podczas jazdy jest "owiewana pędem", co ma do tego niezamykający się termostat? Termostat może być zacięty w ten sposób, że się nie zamyka, ale w w innych zakresach temperatury może działać poprawnie. Poza tym, termostat niczego "nie pokazuje", pomyliło Ci się z czujnikiem/wskaźnikiem temperatury. Poczytaj sobie na temat sposobu działania termostatu, bo jakoś trudno mi udowadniać, że białe jest białe...
maly offtop Janio kojarzy mi sie z nickiem kolegi z FSO AK nie jestes z nim przypadkiem tozsamy?:>