Pokażcie mi te blokady wałków rozrządu do 1.9 JTD 16V, nie moge sie doczekać. Aha i czujnik zegarowy do JTD'ka, też chętnie obejżę :P
Printable View
Pokażcie mi te blokady wałków rozrządu do 1.9 JTD 16V, nie moge sie doczekać. Aha i czujnik zegarowy do JTD'ka, też chętnie obejżę :P
rozumiem ze skoro nie trzeba czujnika to na wale korbowym sa znaki? lub jak widzialem tez blokuje sie kolo odpowiednim przyzadem? mi i tak by sie przydal ten czujnik zegarowy bo myslalem sprawdzic sobie cisnienie na tlokach. poprzedni wlasciciel mial zamontowanego chipa ktorego wywalilem kiedy auto dostalo sie w moje rece. spod jednego wtrysku syczalo powietrze i musialem uszczelke wymienic. bawilem sie z nia caly dzien, tak byla zapieczona. wtryski tez dzialaly na duzych obrotach i teraz auto mam slabe. postanowilem wiec sie za to wszystko zabrac kiedy sie ociepli. jak juz pisalem to wole to sam zrobic czytajac fora niz dawac komus. mam dosc juz pseldo mechanikow ktorzy zawsze cos po drodze zepsuja albo porysuja lakier a ci ktorzy robia to dobrze to sa drodzy. wiec wole to zrobic u siebie na spokojnie i za te pieniadze bede mial jeszcze 2 tygodnie picia o ile wszystko sie uda;)
Kolego ... jak założysz blokady to wału i wałka nie ruszysz. Po to one są. A znaki (kreski) są dla ułatwienia poprawnego założenia paska o ile ten pasek zawiera znaki.
Czujnik zegarowy nie służy do pomiaru kompresji.
Rzeczywiscie :D przyzad do sprawdzania polozenia tloka dziala na zasadzie dotkniecia tego tloka i sprawdzaniu odleglosci pomiedzy tlokiem a przyzadem. Nie wiem dlaczego ale myslalem ze wskazowka pokazuje cisnienie i na tej podstawie sprawdza sie polozenie tloka :D. A jak sprawa wyglada z tym korbowodem dokladnie jezeli nie mamy tego czujnika? Czym sie wtedy kierowac ?
czego nie rozumiesz?
....
Mysle ze temat jest wyczerpujacy ;) i tego brakowalo w necie. Duze podziekowania dla kolegow znajacych sie na rzeczy ;)