Nie da się wymienić żarówek od pokręteł nawiewów bez wyciągania radia? :)
Printable View
Nie da się wymienić żarówek od pokręteł nawiewów bez wyciągania radia? :)
Panelu od klimy nie wyciągniesz bez wyciągnięcia radia :)
Najpierw radio wsadzając 4 gwoździe, potem schowek i miejsce na napój podważając zatrzaski, potem awaryjne i klima wykręcając imbusy
bucho144 dzieki za informację, jednak to nie rozwiązuje mojego problemu. Jak opisałem wcześniej, pokrętła i przyciski są nieaktywne, nawet OFF nie świeci co irytuje jeszcze bardziej. Być może to wina jakiegoś bezpiecznika? Alfą jeżdżę od roku i nigdy nie sprawiało to żadnych problemów, a troszkę kilometrów już mam za sobą, ponad 18 tysięcy i nie narzekam. Proszę o jakieś porady odnośnie naprawy tej usterki.
ktoś pomoże????
A co mówi komputer? (fes/mes).
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=166181&stc=1 Tak to wygląda, niestety nie mam możliwości podpięcia pod komputer, zasilanie do panelu dochodzi, sprawdzałem, zresztą widać, że podświetlenie jest
A skąd jesteś?
Może warto podjechać do kogoś z forum, kto ma interfejs. Wiesz, na zdjęciu widać, że coś nie działa. Ale gdzie szukać przyczyny? Ciężko powiedzieć tak bez podpinania.
Może to być błahostka. A może coś skomplikowanego.
Najlepiej podpiąć i zobaczyć.
okolice Wieliczki, podjadę dziś do znajomego serwisu i sprawdzę; Czy taki rodzaj błędu kwalifikuje się jako błąd który pojawi się w panelu po podłączeniu komputera? Czy raczej zostanie zlekceważony przy próbie sprawdzenia go przez komputer?
oczywiście dam znać
powracam do tematu; komputer nie wykazał żadnych błędów, jedynie próbę połączenia z klimatyzacją zakończoną błędem; w związku z tym kupiłem nowy panel i tu... to samo... szkoda gadać.
Jako, że mechanik nie sprawdził dokładnie bezpieczników, postanowiłem zrobić to samemu w domu. Okazało się, że został przepalony dokładnie 1 bezpiecznik, wyamian i już śmiga i działa. Nowy panel oddany stary chodzi pięknie i nareszcie jest ciepło w samochodzie. Morał z tej opowieści krótki, co możesz z robić zrób sam, a tyle zachodu o tak maleńką rzecz.
Dzięki za pomoc