Do silnika według Autodaty wchodzi 4.7l.
Printable View
polecam ponad 12 silnikow tak juz robilem i jest super:) kosztuje toto z 30pare zl:) mam jak cos:)
---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 12:06 ----------
ale między wymianami 3.8:)
---------- Post added at 12:07 ---------- Previous post was at 12:06 ----------
i jeszcze Agip i Liquy:)
po raz trzeci lub czwarty przytoczę słowa mojego mechanika :"wymienialiśmy 3 boxerom olej na mobil1, tego samego dnia 2 wróciły z zatartym silnikiem" skoro 21lat pracuje przy Alfach to troche wiedzy ma ;) wspominając dziecinne czasy nawet w starym audi ojciec przeklinał mobila bo jakiś czujnik piszczał przy przekroczeniu większej prędkości. Być może teraz mobil się poprawił, specem nie jestem lecz zostalo uprzedzenie. Mam shella, zmienie na motula jeśli dostanę niedlugo paczkę ;)
Ja u siebie w warsztacie leje do większości samochodów mobila i jest git, nawet więcej, mobil czyści silnik z osadów, nagarów. Sam też jeżdżę na mobilu i złego słowa nie mogę powiedzieć ;) Już o tym pisałem -ważne jest pochodzenie oleju. Kiedyś zrobiłem test, dotyczyło to motula. Klient przywiózł swoją bańkę 5 l na wymianę i ja miałem swoją kupioną w hurtowni - nalaliśmy do menzurek jakieś 0,5 l jednego i drugiego oleju. Ten mój był ciemny, ten klienta był jasny dokładnie tak jak olej rzepakowy do smażenia. Różnica była niesamowita a niby to był ten sam olej ;)
Być może to był olej rzepakowy :D . Ja teraz zaleje Valvoline :D
Panowie ile lać tego oleju do 1.6 boxer? W sensie ile na bagnecie ma być? Wiem że ponad pół, ale konkretnie? 2/3 do max?
Teoretycznie 3/4 . Olej jak wiadomo musi być zalany pomiędzy minimum a maksimum , lej tak żeby był lekko pod max
na bagnecie powinieneś mieć takie dwie wypukłe kropki oznaczające od min do max :) zalej pod max i pamiętaj, że i tak będzie trochę żarła oleju :P
ja praktykuje 2-3 min ponizej max:)