-
Temperatura otwarcia termostatu to dokładnie 88 stopni
A sprawdzenie nie jest aż tak banalne gdyż mimo podziału na mały i duży obieg występuje pewne niewielkie stałe przemieszaczanie się płynu z małego obiegu do dużego tak aby zapobiec szokowi termicznemu materiału chłodnicy i ewntualnych uszkodzeń z tym związnych (tak więc nie będzie nagłej zmiany temperatury a tym bardziej nie w kilka ! sekund)
Pozdrawiam
-
W 159 nie sprawdzałem.. ale w Fiatach Coupe jest jak napisałem i żadnych szoków termicznych tam nie brali widocznie pod uwagę.. Oczywiście termostat otwiera się cotaz mocniej wraz z przyrostem temperatury, ale do pewnego momentu jest kompletnie zamknięty..
-
Odgrzewam kotleta;)
Ma ktos zamotowane w 159 webasto i moze powiedziec w jakim silniku i gdzie zamontowal?
-
ja się biorę z zamiarem ale jakoś ta zima mnie nie zmusiła na tyle żebym to zrobił. Jeśli pytasz o miejsce zamontowania to w oryginalnej instrukcji montażu jest pod prawą lampą na dole przy chłodnicy ale musi być dorobiona osłona żeby nie urwać webasto ale ja chyba u siebie to będe montował gdzieś na ścianie grodziowej bo jest tam dużo miejsca. jak wyślesz mi swojego emaila to ci wyśle instrukcje montażu w jtd.
-
Odkopuję temat.
Z poprzedniego auta zostało mi ogrzewanie Thermo Top analogowe, czyli załączane po prostu podaniem napięcia na jeden z pinów. Z tym, że tam panel klimatronika był analogowy i podłączenie nie było jakieś skomplikowane. W 159 rządzi już niestety Can. Czy ktoś przerabiał już może ten temat tak, aby po załączeniu pieca włączała się dmuchawa powiedzmy na pierwszy bieg i klapy przestawiały się na full grzanie? Ewentualnie jakieś schematy instalacji elektrycznej dmuchawy i skrzynki ogrzewania?
-
-
-
Gdzieś miałem schemat jak to podłączyć. Jutro poszukam.