Rozwiążę Ci ten problem w mig. Ile na tą swoją wymarzona Alfę masz pieniędzy? ;) to pozwoli szybko określić, czy stać Cię na sensowne 2.4 JTDm.
Printable View
Do 35 tysi
Nie stac cie. Wez fajna 1.9 150KM i bedziesz mial dobre auto.
@Tomek_KRK - masz pelna skrzynke PW.
Zapomnij o 2.4 albo jeszcze Odłóż kilka tys. Może ewentualnie trafić się coś z 2006 roku, ale może być ciężko. Ja wiem, że pełno poniżej 3 dych jest 159, ale niestety za dobry samochód trzeba nieco więcej dać. Twój budżet starczy na przyzwoite 1.9.
Zależy mi na przyzwoitości a z 2,4 rzeczywiście cieńko do tej kwoty. Wygląd swoją drogą ale żeby cieszyc sie wyglądem i jazdą musi być technicznie "przyzwoite" jak piszecie. W sumie to kwestia tysiaka (koleś w pobliskim Szczecinie bawi się w chipowanie Alf) i jak bedzie trzeba to można uruchomić juz 190 km. A co sądzicie o tej Alfie z linka powyżej?
a czemu nie benzynke? jak dla mnie 2,2 jest sensownym motorem koni grzdylu pisal ze nie czuc ja osobiscie mam inne zdanie napewno nie ma tyle co 2.4 diesel ale te 185km wystarczy zreszta nie ma problemu z wymiana paskow bo jest łancuch....
@Dzixon: A jaki masz przebieg? Czy łańcuch Ci się nie rozciąga? I czy ogólnie z tym silnikiem jest u Ciebie wszystko OK?