Witam serdecznie
Na wstępie chciałbym się przywitać. To mój pierwszy post, rejestracji dokonałem dosłownie 1 min. temu.
Sprowadziła mnie na to forum chęć zapytania Was o parę spraw, które mnie nurtują a mianowicie...
Od jakiegoś czasu zbieram fundusze na 159-ke (góra 6 latkę) i wszystko wskazuje na to, co mnie z resztą niezmiernie jara, że za 3-4 miesiące będzie ona moją drugą miłością (tzn miłością już jest ale będzie już namacalną).
Już mocno przekonany o tym, że tak się stanie chodzę sobie po mieście i odruchowo szukam egzemplarzy na ulicach swojego w sumie nie małego miasta i co...nic, nie wiedzę ani jednego egzemplarza. Jeżdżą jakieś 156 czy też starsze modele ale 159 ani widu ani słychu. Swego czasu słyszało się o tym, że Alfy są awaryjne, silniki to ich bolączka itd, itp. Nie wiem...czy ich brak spowodowany jest własnie strachem ludzi przed wspomnianą awaryjnością czy też...własnie o co chodzi bo z tego co się zorientowałem nie należą do drogich samochodów, a biorąc pod uwagę ich wyjątkową bryłę, wydawałoby się że powinny być przynajmniej 2 razy droższe.
Macie jakieś sensnowne wytłumaczenie tego, że są raczej mało spotykane?
Co z częściami czy rzeczywiście ich wymiana będzie mocno kosztowna?