Strona 1 z 9 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Temat: Prawie właściciel 159-ki...zdementujcie lub potwierdzcie

Pekal
    Gość

Domyślnie Prawie właściciel 159-ki...zdementujcie lub potwierdzcie

Witam serdecznie
    Na wstępie chciałbym się przywitać. To mój pierwszy post, rejestracji dokonałem dosłownie 1 min. temu.
    Sprowadziła mnie na to forum chęć zapytania Was o parę spraw, które mnie nurtują a mianowicie...
    Od jakiegoś czasu zbieram fundusze na 159-ke (góra 6 latkę) i wszystko wskazuje na to, co mnie z resztą niezmiernie jara, że za 3-4 miesiące będzie ona moją drugą miłością (tzn miłością już jest ale będzie już namacalną).
    Już mocno przekonany o tym, że tak się stanie chodzę sobie po mieście i odruchowo szukam egzemplarzy na ulicach swojego w sumie nie małego miasta i co...nic, nie wiedzę ani jednego egzemplarza. Jeżdżą jakieś 156 czy też starsze modele ale 159 ani widu ani słychu. Swego czasu słyszało się o tym, że Alfy są awaryjne, silniki to ich bolączka itd, itp. Nie wiem...czy ich brak spowodowany jest własnie strachem ludzi przed wspomnianą awaryjnością czy też...własnie o co chodzi bo z tego co się zorientowałem nie należą do drogich samochodów, a biorąc pod uwagę ich wyjątkową bryłę, wydawałoby się że powinny być przynajmniej 2 razy droższe.
    Macie jakieś sensnowne wytłumaczenie tego, że są raczej mało spotykane?
    Co z częściami czy rzeczywiście ich wymiana będzie mocno kosztowna?

petero
    Gość

Domyślnie

Hej!!! Widze ze zarejestrowaliśmy sie w tym samym czasie. Miałem ten sam dylemat szczerze ci powiem ze zawsze jezdziłem Beemkami Zawsze lubiałem troszke inne auta niż maja wszyscy, po sprzedaży 2 tygodnie temu mojej e46 cabrio, wybór padł na alfe 159. Czy sie psuje sie okaże na chwile obecną wymieniałem rozrząd filtry itd. Cześci nie są wcale drogie porównywalne do innych marek. Autkiem jeździ sie naprawde fajnie, takze z mojej strony polecam!!!

Pekal
    Gość

Domyślnie

Dzieki petero za info...części w porównywalnej cenie do innych marek - to już duży plus. Hehe apropos silnika...teraz jeżdzę Fordem Mondeo 3-ką. W sumie już wtedy miała być Alfa, może nie 159, bo wtedy szczerze mówiąc kasy nie było ale 156 na pewno. Ale co...jeden kolega, później drugi i trzeci..."bla bla bla silniki się psują, awaryjne auta, nie rób tego" i kupiłem Forda....he z zapieczonymi pierścieniami, zaraz po kupnie silnik wymieniłem i pomyślałem, kuźwa a mogła być Alfa i pewnie nie miał bym kłopotów. W ten sposób od 2 lat jest Ford zamiast Alfy ...czas to zmienić...najwyższy czas .

petero
    Gość

Domyślnie

Ja zaryzykowałem 159 zawsze mi sie podobała i tylko wyłącznie czarna Innych nawet nie oglądałem. Daj znac jak cos kupisz, pozdrawiam!!!

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

159 to kwintesencja motoryzacji nie słuchaj tych co mówią, że to awaryjne auta pewnie żaden z nich nigdy nie jeździł Alfą. Kupuj i się nie zastanawiaj btw ja mam swoją 159 ja sprzedaż jeśli jesteś zainteresowany zapraszam do kontaktu.
    Born to be wild.

Pekal
    Gość

Domyślnie

Grzdylu skąd pomysł sprzedaży, ile latek ma Twój egzemplarz, za ile, co z wyposażeniem, i dlaczego tak drogo?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Za dużo by pisać...ogólnie z bólem serca sprzedaję, bo uwielbiam to auto...ale z powodów ekonomicznych (mam drugie auto służbowe) po prostu nie ma sensu trzymać Alfy w garażu lepiej jak ktoś inny się będzie nią cieszyć rocznik 2006 wersja distinctive...co do ceny...to nie wydaje mi się żeby była wygórowana jak za tak zadbany egzemplarz, ale to już lepiej żeby każdy oceniał sam na własne oczy

Poniżej link do ogłoszenia znajdziesz tam też mój numer telefonu dzwoń śmiało jeśli jesteś zainteresowany.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-dis...C23276003.html
    Born to be wild.

Pekal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Za dużo by pisać...ogólnie z bólem serca sprzedaję, bo uwielbiam to auto...ale z powodów ekonomicznych (mam drugie auto służbowe) po prostu nie ma sensu trzymać Alfy w garażu lepiej jak ktoś inny się będzie nią cieszyć rocznik 2006 wersja distinctive...co do ceny...to nie wydaje mi się żeby była wygórowana jak za tak zadbany egzemplarz, ale to już lepiej żeby każdy oceniał sam na własne oczy

Poniżej link do ogłoszenia znajdziesz tam też mój numer telefonu dzwoń śmiało jeśli jesteś zainteresowany.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-dis...C23276003.html
    Piękna Alfa...ale szukam 2,2 z 185 konnym silnikiem w benzynie...reszta jak w Twoim aucie (wyposażenie)...miodzio!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

uważaj na ten silnik, JTS'y nie cieszą się dobrą opinią...po za tym spalanie nie jest adekwatne do osiągów...niestety po za 1,75Tbi nie ma w 159 godnego polecenia benzyniaka
    Born to be wild.

Pekal
    Gość

Domyślnie

i tu własnie jest sedno sprawy...JTS-y słyszalem, że nie koniecznie...ale jak na złość, ten silnik z mocą 185 koni, jest ponoć w miarę możliwości (czyt. delikatnego parcia na pedał gazu) dość ekonomiczny, a w razie agresywnego podejścia (jak każdy motor) mocno pijący. ...ale "spalanie nie jest adekwatne do osiągów"...rozwiń temat proszę...