a założymy się, że nie? ;)
Printable View
Ze zdjęć zakwalifikowanych do konkursu najbardziej podoba mi się 1 i 10. Głos idzie na 1 :)
Ogólnie jest kilka ciekawych fotek z pomysłem, ale jednak ten powrót do wstępnej selekcji uważam za nietrafiony. Jak to zwykle w takich przypadkach bywa (zwłaszcza jeżeli jury jest jednoosobowe ;) ), to są kontrowersje.
Ja np. nie za bardzo mogę pojąć, jak w konkursie mogło zabraknąć 156 nad morzem, a znalazło się miejsce dla foty nr 5, 7, i - o zgrozo - 4...
5 i 7 rzeczywiscie.. 5 jakis akcja z ps'a puszczona a 7 to jak z ogloszenia.. pomysl alfy nad morzem dobry, gorzej z wykonaniem i skadrowaniem foty, dlatego wedlug mnie odpada.
W sumie może by wrócic, aby można było glosowac na kazde zdjecie? w czym problem bo nie pamietam? :) niech oddaja glos na to co chca i tyle... nie bedzie kontrowersji
saroo tak z ciekawości przez co przepuszczasz fotki, ze kolorystyka się zmienia?
Nigdy się wszystkim nie dogodzi. Były wszystkie zdjęcia w konkursie, to pojawiały się głosy, że powinna być selekcja. Jest selekcja, to zawsze będą jakieś wątpliwości co do tej selekcji ;)
Ja bym sobie przede wszystkim życzył, żeby każdy kto zdjęcie wysyła na konkurs, zadał sobie bardzo szczere pytanie:
Czy chciałbym, gdyby to nie była moja Alfa/moja fota, widzieć takie zdjęcie w kalendarzu?
Rzeczywiście, Twoje zdjęcie straciło nieco na kontraście. Wcześniej tego nie zauważyłem. Wszystko dlatego, że przysłałeś zdjęcie z przestrzenią barw Adobe RGB, na co nie zwróciłem uwagi, po konwersji na domyślną sRGB wyprało zdjęcie z kolorów :/
Więc tak na przyszłość, Adobre RGB jest dobre, ale do druku w labie, do publikacji w internecie polecam stosować tylko paletę sRGB.
Fucktycznie ostatnio zmieniłem do testów z z sRGB na AdobeRBG i zapomniałem wrócić do poprzednich ustawień. Już zmienione więc następna fota na przyszły miesiąc poleci z sRBG ;)