1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
giulia quadrifoglio / giulia / forza italia '14 / forza italia '16 / busso / 147 gta / 156 sw gta / 156 gta / white gt / 3200 gta / fulvia zagato / viva l'italia 16
Ze zdjęć zakwalifikowanych do konkursu najbardziej podoba mi się 1 i 10. Głos idzie na 1
Ogólnie jest kilka ciekawych fotek z pomysłem, ale jednak ten powrót do wstępnej selekcji uważam za nietrafiony. Jak to zwykle w takich przypadkach bywa (zwłaszcza jeżeli jury jest jednoosobowe), to są kontrowersje.
Ja np. nie za bardzo mogę pojąć, jak w konkursie mogło zabraknąć 156 nad morzem, a znalazło się miejsce dla foty nr 5, 7, i - o zgrozo - 4...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
5 i 7 rzeczywiscie.. 5 jakis akcja z ps'a puszczona a 7 to jak z ogloszenia.. pomysl alfy nad morzem dobry, gorzej z wykonaniem i skadrowaniem foty, dlatego wedlug mnie odpada.
W sumie może by wrócic, aby można było glosowac na kazde zdjecie? w czym problem bo nie pamietam?niech oddaja glos na to co chca i tyle... nie bedzie kontrowersji
saroo tak z ciekawości przez co przepuszczasz fotki, ze kolorystyka się zmienia?
Nigdy się wszystkim nie dogodzi. Były wszystkie zdjęcia w konkursie, to pojawiały się głosy, że powinna być selekcja. Jest selekcja, to zawsze będą jakieś wątpliwości co do tej selekcji
Ja bym sobie przede wszystkim życzył, żeby każdy kto zdjęcie wysyła na konkurs, zadał sobie bardzo szczere pytanie:
Czy chciałbym, gdyby to nie była moja Alfa/moja fota, widzieć takie zdjęcie w kalendarzu?
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Rzeczywiście, Twoje zdjęcie straciło nieco na kontraście. Wcześniej tego nie zauważyłem. Wszystko dlatego, że przysłałeś zdjęcie z przestrzenią barw Adobe RGB, na co nie zwróciłem uwagi, po konwersji na domyślną sRGB wyprało zdjęcie z kolorów :/
Więc tak na przyszłość, Adobre RGB jest dobre, ale do druku w labie, do publikacji w internecie polecam stosować tylko paletę sRGB.
Fucktycznie ostatnio zmieniłem do testów z z sRGB na AdobeRBG i zapomniałem wrócić do poprzednich ustawień. Już zmienione więc następna fota na przyszły miesiąc poleci z sRBG![]()