Ups powinno być tech 316
Printable View
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...b-piotriix.jpg
Linia ciągła to LPG przerywana to PB.
Witam od paru dni jestem posiadaczem Alfy 166 z silnikiem 2.0 V6 Turbo, oraz z instalacją LPG Stag 300. Problem polega na tym że auto na benzynie pracuje bardzo dobrze, ale na gazie już nie. Problem objawia się tym że, gdy gwałtownie przyśpieszam i przekroczę 3tyś. obrotów auto przerywa na gazie,ale gdy dodaję stopniowo gazu to już tak się nie dzieje. Dodam że świec i przewodów jeszcze nie zmieniałem bo walczyłem z zawieszeniem i regenerowałem wentylator nawiewu, a także usuwałem klejącą farbę z deski rozdzielczej. Dodam że instalacja w tym aucie ma dwa lata. Pozdrawiam.
Trzeba się podłączyć i sprawdzić co się dzieje. Jaki reduktor i jakie wtryski? Pewnie reduktor nie wyrabia.
Reduktor to AC R01 taki czerwony, wtryski to AC W01-3 BFC, komp Stag300 -6 ISA2
To reduktor jest na styk. Lekki spadek sprawności i już będzie wywalać. Podłącz się i zobacz co się dzieje. Co prawda ma tylko dwa lata (ponoć) ale może nie trzyma stabilnie ciśnienia i trzeba go zregenerować. Ale to trzeba sprawdzić po odczytach.
Ten reduktor wystarczy.
Do tego reduktora nie ma zestawu naprawczego
Daj dokładne zdjęcia z pod maski .
Ile masz najechane ?
P 9
Świece wymieniamy max co 20 tyś na LPG wskazane skrócić ten interwał.
Kable kup ngk do 3.0 V6 spider ,żadne wynalazki długo nie pochodzá
P 9
Wystarczy, pod warunkiem że jest w pełni sprawny bo zapasu to on nie ma (żaden reduktor teoretycznego nominału nie trzyma). Bez podłączenia pod komputer nie dowiemy się dlaczego pipczy. Domyślam się że traci ciśnienie ale to wróżenie z fusów. A po podpięciu będzie wiadomo czy reduktor nie wyrabia bo jest źle podłączone ogrzewanie czy nie utrzymuje stabilnie ciśnienia. Jeszcze może być po prostu zasyfiały filtr i nie wyrabia z dostawą gazu.
Muszę znaleźć jakiegoś ogarniętego gazownika żeby to sprawdził. Instalacja ma dwa lata bo posiadam na nią wszystkie faktury oraz gwarancję, która niestety skończyła się miesiąc temu. Auto na benzynie przyśpiesza bez problemu.