-
Prymie dzieki za opinie o to mi wlasnie chodzilo :)
Kilka dni temu przyszedl mi zestaw czterech amortyzatorow Koni FSD i niedlugo bede zakladal, juz sie nie moge doczekac:) Postanowilem zostac przy seryjnych sprezynach bo obawialem sie, ze na Eibach ProKit bedzie za nisko a cena tych z Ti zabija jak juz pisalem ok. 2200zl :P
Kupilem tez nowe poduszki gorne na przod i tyl, oraz nowe cztery odboje.
Wrazenia opisze jak bede juz po zmianie:)
Acha.. zapomnialbym napisac ze wygladaja pieknie...:crazy_pilot:
Najnizsza cena jaka znalazlem to 2491zl (na promocji 30%) nastepne byly za 2760zl (na promocji) i kolejne za 2880zl (niby tez na promocji :P )
Pozdrawiam:)
-
Tomek ja jezdze na Koni FSD w polaczeniu z TI 19 i chwale sobie te amortyzatory - polecal mi je tez Buratino (z tego co wiem w swojej tez ma takie zalozone) wg mnie sa lepsze niz seryjne amortyzatory jakie ladowali do TI. Nie ma opcji na szorowanie brzuchem, odbijanie na hopkach, dodatkowo zakrety bez nurkowania, nawet jak dasz po heblach - miodzio :) tzn w seryjnych tez nie bylo takich akcji, ale prowadzenie auta jest imo lepsze. Sprezyne mimo wszystko wzialbym na twoim miejscu inna niz seryjna troche twardsza, bo w polaczeniu z FSD moze byc za miekka - jesli od TI nie, bo za droga, to eibacha jakies minus 20 pewnie znajdziesz w normalnej cenie. Obnizanie wiecej niz 20 w 159 nie ma sensu.
-
Szewi problem jest taki, ze wszystkie Eibach-y jakie widziałem są -30-35 lub jeszcze gorzej -40
Chciałem kupić Eibach prokit -30-35 ale to będzie za nisko...:( więc zostaje seria narazie, chyba ze kiedyś znajdę używane sprezyny od Ti to wtedy zaloze.
Pozdrawiam:)
-
Hej.
Jak Wasze doświadczenie po Wymianie amorków ?
Kupiłem sprężyny Eibach - 30mm i do kompletu chcę amory. Pytanie jakie ?
Kayaby, Sachs, Eibachy, jesli tak to które ? I gdzie można kupić w dobrej cenie ?
-
Osobiscie posiadam Koni Sport zolte - regulowane. Sprezyny ori ale nowe. Bardzo sobie chwale.
Dlugo szukalem Koni FSD i z tego co sie orientuje juz ich nie produkuja(poprawcie mnie jesli sie myle). Nawet gdybym znalazl gdzies 4 sztuki to i tak bym sobie odpuscil. Jesli padnie jeden amor( hipotetycznie) to jest zonk bo juz ich nie ma.
Duzo osob do 159 laduje Bilstein b6, b8. Na forum w UK bardzo pozytywne komentarze.
-
Hejka,
jeśli ktoś ma jakiś namiar na sprawdzony sklep z amorkami koni do alfy to poproszę o namiar :)
dzięki
-
Panowie potrzebuje info jakie odboje mam zakupić bo zmieniam komplet amorów ze springami i w sklepie facet nie może znaleźć jakie zamówić :P
Z góry dzięki!! :)
-
Panowie odgrzeję kotleta ;) Czy mocowania amortyzatora (poduchy) od sportwagona są takie same jak w sedanie?? Czy zupełnie inne i nie da sie kompletu amortyzatorów z poduchami założyć do sedana od SW?? Pomoże ktoś radą ;)
-
Szukałem informacji kilkakrotnie odnośnie polecanych amortyzatorów i z tego co widzę nie ma nawet drugiego miejsca na podium odnośnie amortyzatorów. Chciałem zapytać się o wasze doświadczenia z Bilstein'ami B4 lub Sachs'ami?
Nie planuję obniżać auta. Czy jest sens wtedy także wymieniać sprężyny? Gdzieś przeczytałem, że póki sprężyny całe to nie ma sensu wymieniać, z drugiej strony mechanik zrobiłby wszystko za 1 razem.
-
1 załącznik(i)
Czołem Panowie,
We wcześniejszych postach przewinęła się informacja, że amortyzatory w zwykłej wersji i TI są identyczne. Przeglądając EPER pod kątem tychże dla 2.4 widzę, że części mają inne numery (jak poniżej). Czy aby na pewno te amortyzatory można traktować zamiennie?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=175763&stc=1